Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Olakšan pristup podacima o AAI@EduHr elektroničkom identitetu

Srce je putem novog web-sjedišta krajnjim korisnicima sustava AAI@EduHr omogućilo uvid u podatke vezane uz njihov elektronički identitet i način njegovog korištenja, kao i primanje potrebnih obavijesti.Potpuno novi tečaj "Uvod u Linux"

Imate li želju ili potrebu upoznati se s operacijskim sustavom Linux, novi tečaj "Uvod u Linux" mogao bi biti odličan odabir za vas.U Dabru implementirana podrška za pohranu i prikaz novog digitalnog objekta

U repozitorijima u Dabru implementirana je podrška za pohranu i prikaz digitalnog objekta Obrazovni sadržaj.Projekt HR-ZOO predstavljen upravama partnerskih sveučilišta i njihovih sastavnica

Tijekom lipnja i srpnja 2019. godine, Srce je predstavilo projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) na sjednicama Senata partnerskih sveučilišta na projektu.Ljetno radno vrijeme Helpdeska

U razdoblju od 20. srpnja do 18. kolovoza 2019. Helpdesk Srca radit će radnim danom od 8 do 16 sati.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 


 
Vijesti
 
 
  Prof. dr. sc. Zvonko Dragčević izabran u počasno zvanje professor emeritus
Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 11. redovitoj sjednici u 349. akademskoj godini (2017./2018.) održanoj 15. svibnja 2018. godine donio Odluku o dodjeli počasnog zvanja i titule professor emeritus prof. dr. sc. Zvonku Dragčeviću , redovitom profesoru u mirovini Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. dr. sc. Zvonko Dragčević ostavio je vidan trag kroz svoje znanstveno djelovanje na Sveučilištu u Zagrebu koje je započelo fizikalno kemijskim istraživanjima i izvrsnim rezultatima, a nastavilo se njegovim prelaskom u područje tekstilne i odjevne tehnologije gdje je svojim znanjem, iskustvom i elanom zamjetno pripomogao razvoju tada mladog polja tekstilne tehnologije. Osuvremenio je i uveo brojne nove spoznaje s područja industrijskog inženjeringa, a osobito se istaknuo uvođenjem i razvojem novih mjeriteljskih metoda u tekstilnoj tehnologiji te razvojem tehničkog tekstila, zaštitne i inteligentne odjeće. Brojna tehnička rješenja su patentirana i nagrađivana na najprestižnijim svjetskim izložbama inovacija i izuma što je podiglo ugled i Sveučilišta i Republike Hrvatske, osobito s motrišta malog broja patenata koji se u nas prijavljuju. Na temelju svojih originalnih istraživanja objavio je i respektabilan broj publikacija te time stekao pozornost i ugled svjetske istraživačke zajednice s područja tekstilnih tehnologija. Svoj ugled dodatno potvrđuje kao osnivač i voditelj tekstilno/odjevne sekcije pri The Danube Adria Association for Automation & Manufacturing (DAAAM International), Beč te kao koordinator tada mlade Central European Exchange Program for University Studies (CEEPUS) mreže. Na temelju stečenih iskustava, jedan je od pokretača i dugogodišnji voditelj međunarodnog kongresa International Textile, Clothing & Design Conference (ITC&DC), koji je pod njegovim vodstvom prerastao u jedan od najuglednijih svjetskih skupova. Isto tako je na njegovu inicijativu utemeljena i sekcija za zaštitne materijale, odjeću i opremu u okviru svjetskog CSCM - World Congress on CBRNe Science & Consequence Management kongresa. Svoje originalne znanstvene spoznaje uspješno primjenjuje kao dugogodišnji koordinator i voditelj brojnih projekata razvoja i uvođenja specijalne obuće i odjeće za pripadnike oružanih snaga i policijskih djelatnika pri čemu su razvijeni, realizirani i prihvaćeni za proces proizvodnje i uporabu brojni modeli zahtjevnih obilježja.

Također valja istaknuti da je prof. dr. sc. Zvonko Dragčević stečena znanja uspješno prenio i u područje nastavnog djelovanja gdje je osuvremenio postojeće predmetne sadržaje, a uvođenjem programa prema Bologni uveo je niz novih predmeta koje je samostalno osmislio, a bio je i mentor većeg broja diplomskih i magistarskih radova te doktorskih disertacija. Obnašao je dužnosti prodekana za nastavu u OOUR-u ITO, Tehnološkom fakultetu i Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a dugi niz godina bio je predsjednik zahtjevnih povjerenstava i komisija za provođenje razredbenih i kvalifikacijskih postupaka te uspješan predsjednik Povjerenstva za izradu nastavnih planova svih studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Isto tako prof. dr. sc. Zvonko Dragčević je u okviru stručne djelatnosti, u koju je unosio spoznaje koje je stjecao svojim istraživanjima, a koji se odražavaju na velik broj elaborata i studija za potrebe najistaknutijih hrvatskih tvornica tekstila i odjeće te zapaženih i cijenjenih stručnih seminara za rukovodno osoblje u njima. Uspješno je vodio projekt Svečanih akademskih odora Sveučilišta u Zagrebu pri čemu su realizirane svečane akademske odore za rektora, prorektore, dekane i prodekane sveučilišta te brojne svečane odore i talare za promocije počasnih doktorata na Sveučilištu u Zagrebu, a nastavkom projekta i za svečanosti dodjele i promoviranja doktorata znanosti. Na sličan način vodio je i projekt dizajna i izrade kolekcije misnih ruha za visoke crkvene dostojanstvenike tijekom komemoracija na Bleiburškom polju. Također, kao priznati znanstvenik širokog spektra znanja, dugogodišnji je urednik znanstveno stručnog časopisa Tekstil, član brojnih uglednih društava, dobitnik niza nagrada i priznanja za svoj prepoznat i priznat rad.

Slijedom prethodno navedenog, prof. dr. sc. Zvonko Dragčević ima posebne zasluge za razvitak i napredak Sveučilišta te međunarodno priznatu znanstvenu izvrsnost, a svojim je plodnim pedagoškim i znanstvenim doprinosom uvelike pridonio ugledu Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Čestitamo na dodjeli počasnog zvanja i titule professor emeritus!

  Prilog:
  Zvonko Dragcevic_Universitas.jpg

 
Ured dekanice, 13.07.2018 17:12
 

<<< Povratak

Ispis stranice   
 
 
Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Textile Science Research Centre
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info