Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2019/2020)
Merlin stara inačica (2018/2019)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Kako ocjenjivati pomoću rubrika?

Centar za e-učenje pripremio je novi online tečaj „Kako ocjenjivati pomoću rubrika?“.U Srcu održan Copernicus Hackathon

U Srcu je 23. i 24. listopada 2019. godine održan Copernicus Hackathon, natjecanje u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za Hrvatsku i Sloveniju.Završila 12. akcija "Srce za brucoše"

Predavanjem na Arhitektonskom fakultetu završila je 12. akcija "Srce za brucoše". Tom akcijom studente prve godine studija upoznajemo s uslugama Srca koje će moći koristiti kao studenti.Grafički dizajn uz pomoć besplatnih alata

Ako biste se željeli okušati u grafičkom dizajnu, sve što vam je potrebno za uspješan početak možete naučiti na novom tečaju pod nazivom „Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP)”.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.unizg.hr
 


 
Vijesti
 
 
  IPL International Summer School - od 11. lipnja do 15. srpnja 2020.

IPL International Summer School (iplsummerschool.com) je program koji studentima pruža priliku da iskuse sustav francuskog visokog obrazovanja. Program u trajanju od 5 tjedana, namijenjen je studentima preddiplomskog studija, a održava se u razdoblju od 11. lipnja do 15. srpnja 2020. u prekrasnom Lyonu. Na ITECH-u će studenti imati priliku upoznati polimernu kemiju i njezinu primjenu u različitim materijalima (tekstil, koža, plastika, boja, kozmetika, ljepila), kao i vještine analitičkih laboratorija i kolorimetriju koje se primjenjuju na sve ostale specijalnosti. (Detalje o znanstvenom programu mogu se pronaći ovdje).

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 09.12.2019 12:13    
 
  Poziv na otvorenje izložbe

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe radova studenata nastalih na EDU međunarodnim studentskim radionicama kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja u sklopu projekta EDU međunarodnih studentskih radionica kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja. Izložba se otvara u petak 6. prosinca 2019. u 18 sati u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/I kat, Zagreb.
Više u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 05.12.2019 16:10 Prilog   Cijeli tekst
 
  Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug)

Sveučilište u Zagrebu objavilo je službene rezultate Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug). Rezultati su dostupni na sljedećoj poveznici: Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2020. godini (prvi krug).
Čestitamo!

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 04.12.2019 18:31    
 
  Poziv studentima za sudjelovanje u istraživanju

Pozivaju se studenti na sudjelovanje u znanstvenom istraživanju kojemu je cilj bolje razumjeti iskustvo studiranja različitih skupina studenata. Istraživanje provodi Institut za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U sklopu istraživanja provode se grupni razgovori (tzv. fokusne grupe) i s muškim studentima na studijima koje pretežito upisuju djevojke. Teme o kojima će se razgovarati su osobni i institucijski preduvjeti i prepreke za studiranje, život tijekom studija te uspješnost i zadovoljstvo studijem. Rezultati istraživanja iskoristit će se za izradu preporuka za poboljšanje socijalne dimenzije u visokom obrazovanju u Hrvatskoj.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u razgovoru, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu limesurvey.srce.hr/499148?token=skupinab te da potom upišete potrebne kontakt podatke. Nakon toga, javit će vam se istraživači za točan dogovor oko termina održavanja fokusne grupe.

Prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, 04.12.2019 12:00    
 
  Javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada Pristupnice Nikoline Jukl, mag.ing.techn.text.

Pristupnica Nikolina Jukl održat će javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada u okviru poslijediplomskog sveučilišnog studija Tekstila znanost i tehnologija pod naslovom: "Utjecaj vrste ugradbenih materijala i konstrukcije odjevnih kompozita na zbirna toplinska svojstva odjeće" ("Influence of the type of embedded materials and construction of clothing composites on the overall thermal properties of clothing"). Javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada održat će se dana 18. prosinca 2019. godine u 14,00 sati u predavaonici A-101 Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.

Vijeće poslijediplomskog sveučilišnog studija Tekstila znanost i tehnologija, 04.12.2019 09:22 Prilog   
 
  N A T J E Č A J

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića, 28a, raspisuje:

NATJEČAJ

Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto IV. vrste – interni naziv: spremač/ica, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, u Studijskoj jedinici Varaždin

Uvjeti:

  • NSS ili PKV
  • 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima
Kadrovska referada, 03.12.2019 13:47 Prilog   Cijeli tekst
 
  Tekstilni dani Zagreb 2019 – Hrvatski potencijali

Hrvatski inženjerski savez tekstilaca i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet uz pokroviteljstvo Akademije tehničkih znanosti Hrvatske organiziraju i pozivaju Vas na savjetovanje: Tekstilni dani Zagreb 2019 - Hrvatski potencijali, u petak 6. prosinca 2019. s početkom u 10 sati u krovnoj udruzi Hrvatskom inženjerskom savezu, Berislavićeva 6, Zagreb.
Programom i predavanjima predstavit će se neke od potencijala Hrvatske, nova znanja koja će potaknuti ideje za nove poslove i projekte te uspješne tvrtke koje će predstaviti svoj rad temeljen na stalnom razvoju proizvodnih procesa primjenom novih tehnologija. Ovo će biti prigoda da se znanstveni potencijal stručnjaka Tekstilno-tehnološkog fakulteta poveže s inženjerima iz struke i strukovne udruge u otvorenoj raspravi i prijateljskom ozračju.

Pozivnica s programom se nalazi u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 02.12.2019 11:56 Prilog   
 
  Održana završna konferencija projekta "Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS"

Dana 26. studenog 2019. godine u prostorijama Varaždinske Županije održana je završna konferencija projekta "ZAKOS" na kojoj su prezentirane odrađene aktivnosti projekta te doneseni zaključci o stanju i poziciji socijalnog dijaloga na ovim prostorima kao i prijedlozi za bolji, jači i učinkovitiji socijalni dijalog. Sveučilište u Zagrebu Tekstilno – tehnološki fakultet kao partner na ovom projektu uključen je zbog važnosti obrazovne komponente u sustavu socijalnog dijaloga odnosno da kao obrazovna institucija temeljem prijenosa znanja i informacija doprinese boljoj i kvalitetnijoj komunikaciji između svih dionika dijaloga s ciljem utjecaja i na buduće politike u sustavu obrazovanja i tržišta rada. Tekstilna, odjevna i obućarska industrija zauzima značajan gospodarski segment Sjeverozapadne regije te je upravo sustavan i razumljiv dijalog s još većim utjecajem na javne politike izuzetno važan za podizanje učinkovitosti i daljnji razvoj ovih industrija.

Odbor za odnose s javnošću, 02.12.2019 11:34 Prilog   Cijeli tekst
 
  Predavanje modnog dizajnera Igora Dobranića

Dizajner Igor Dobranić održat će predavanje o svom radu te na taj način približiti rad u modnoj industriju i prikazati međunarodni put vlastitog brenda.
Predavanje će se održati u srijedu 4. prosinca 2019. u 12 sati u sklopu kolegija Kreiranje odjeće VI A na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz b. Filipovića 28a, Zagreb u prostoriji B-301.
Više o radu dizajnera: www.igordobranic.com

Odbor za odnose s javnošću, 27.11.2019 10:07    
 
  N A T J E Č A J

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića, 28a, raspisuje:

NATJEČAJ

  1. Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavnom zvanju redoviti profesor, u znanstvenom području: Tehničkih znanosti, u znanstvenom polju: Tekstilna tehnologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu u Zavodu za tekstilnu kemiju i ekologiju

  2. Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavnom zvanju redoviti profesor, u znanstvenom području: Tehničkih znanosti, u znanstvenom polju: Tekstilna tehnologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu u Zavodu za odjevnu tehnologiju

  3. Za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u nastavnom zvanju viši predavač u znanstvenom području: Tehničkih znanosti, u znanstvenom polju: Tekstilna tehnologija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu u Studijskoj jedinici Varaždin Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Kadrovska referada, 27.11.2019 09:54 Prilog   Cijeli tekst
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 2 od 250

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

Textile Science Research Centre
 
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info