Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2019/2020)
Merlin stara inačica (2018/2019)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Preko 10.000 e-kolegija već u rujnu

Za akademsku godinu 2019./2020. već je u rujnu na sustavu Merlin otvoreno više od 10.000 e-kolegija, a do sada je upisano više od 3.833 nastavnika i preko 26.000 studenata.Stručnjaci Srca sudjelovali u razvoju sustava elektroničkih identiteta Sveučilišta u Mostaru

Na Sveučilištu u Mostaru 26. 9. 2019. svečano je predstavljen sustav elektroničkih identiteta u čijem su razvoju sudjelovali stručnjaci iz Sveučilišnog računskog centra Srca.Tjedan Centra za e-učenje

U tijeku je Tjedan Centra za e-učenje i do sada su održane brojne aktivnosti. Između ostalog, pogledajte o čemu se raspravljalo na okruglom stolu na temu: "Koliko smo unaprijedili nastavu u visokom obrazovanju primjenom e-učenja?".U Srcu održan radni sastanak tima ARGO u sklopu projekta EOSC-hub

U razdoblju od 23. 9. do 25. 9. 2019. u Srcu je održan radni sastanak tima ARGO koji u sklopu H2020 projekta EOSC-hub radi na razvoju, integraciji i održavanju središnjih infrastrukturnih i kolaboracijskih servisa.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 


 
Vijesti
 
 
  Održan okrugli stol "Building the Textile Industry for the Future – Innovation and Development Through a Triple Helix Model"

U sklopu seminara o održivoj modi i tekstilnoj industriji u Palači Herzer, Varaždin održan je 1. listopada 2019. okrugli stol na temu "Building the Textile Industry for the Future – Innovation and Development Through a Triple Helix Model". Na okruglom stolu su sudjelovali su: prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, izv. prof. Ivan Novak s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, gospodin Mario Lešina u ime gradonačelnika Grada Varaždina gospodina Ivana Čehoka, gospodin Nenad Bakić, direktor Varteksa, profesor Nils-Krister Persson sa Sveučilišta u Boråsu (Kraljevina Švedska) i gospodin Jonas Widerström iz Grada Boråsa (Kraljevina Švedska). Događanje je svečano otvorila Njezina Ekselencija gospođa Diana Madunić, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj. Na okruglom stolu se raspravljalo o mogućnostima suradnje sveučilišta, gradskih i državnih vlasti te privatnih tvrtki, ali praksama u Hrvatskoj i Švedskoj u sektoru tekstilne tehnologije i modnog dizajna. Gosti iz Švedske, profesor Nils-Krister Persson predstavio je svoju instituciju (Swedish School of Textiles and Smart Technology Lab) predavanjem "Sustainable Future of Textiles in Circular Economy" dok je gospodin Jonas Widerström predstavio Grad Borås predavanjem "Borås Model for Success".

Odbor za odnose s javnošću, 03.10.2019 16:33 Prilog   
 
  Poziv na tribinu "Writing and Publishing Scientific Research Articles"

Pozivamo vas na tribinu "Writing and Publishing Scientific Research Articles" koju će održati Professor Emeritus Charles Q. Yang s University of Georgia, SAD.
Tribina će se održati u ponedjeljak, 7. listopada 2019. u 10:30 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, u predavaonici B-316 ("Kotka").
Poziv se nalazi u privitku.

Odbor za organizaciju tribina, 03.10.2019 16:22 Prilog   
 
  DA2 - ZAGREB DESIGN, ART & ARCHITECTURE FILM FESTIVAL

Secret Arts Cinema predstavlja prvo izdanje međunarodnog filmskog festivala posvećenog dizajnu, umjetnosti i arhitekturi DA2 - ZAGREB DESIGN, ART & ARCHITECTURE FILM FESTIVAL, koje će se održati u Dokukinu KIC, Preradovićeva 5, Zagreb od 8. do 12. listopada 2019. Tijekom pet dana DA2 će nizom filmskih projekcija uz druženja i diskusije s profesionalcima i stručnjacima dati presjek najboljih recentnih filmova koji tematiziraju umjetnost, dizajn, arhitekturu i zanate, te gledateljima otkriti priče koje stoje u pozadini nekih od najznačajnih svjetskih djela i autora.
Više o festivalu pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 02.10.2019 12:07 Prilog   
 
  Student Dominik Brandibur na European Fashion Passport Sarajevo 2019.

Student Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta diplomskog studija modnog dizajna Dominik Brandibur predstavio je svoju kolekciju na modnom festivalu European Fashion Passport 2019. koji se održao u Sarajevu od 27. do 29. rujna 2019. Organizatori festivala su u konkurenciji od više od sto europskih mladih modnih dizajnera izabrali njih 30 koji su osim što su imali priliku prikazati svoj rad na dvije modne revije sudjelovali su i na tri radionice sa predstavnicima industrije, kreativnoj radionici s mladim fotografima u BiH, te praktičnoj radionici u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. Cilj projekta je da pored prezentacije i revija mladi modni dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada, ali i izgradnje europskog tržišta i modne scene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.

Odbor za odnose s javnošću, 02.10.2019 12:01 Prilog   
 
  Održana četvrta radionica u sklopu izložbe Priče koje kroje Varteks

Uz izložbu Priče koje kroje Varteks osmišljen je ciklus zanimljivih radionica koje će se održavati svake subote za trajanja izložbe, u organizaciji Varteksa, Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Muzeja za umjetnost i obrt.
U subotu 28. rujna 2019. održana je četvrta i posljednja u nizu radionica IZRADA SILUETA OD VARTEKSOVIH TKANINA NA LUTKAMA u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb, pod vodstvom studentica Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Ane Majdandžić i Sare Strgačić.
Radionice su namijenjene srednjoškolskom uzrastu, studentima i odraslima.

Odbor za odnose s javnošću, 30.09.2019 11:02    Cijeli tekst
 
  Prijem novoupisanih studenata I. godine i početak ak. god. 2019./2020.

Prijem novoupisanih studenata I. godine preddiplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb, održati će se za:

  1. Preddiplomski sveučilišni studij: TEKSTILNA TEHNOLOGIJA I INŽENJERSTVO (TTI) sa smjerom: Industrijski dizajn tekstila i odjeće (IDTO) i
  2. Preddiplomski sveučilišni studij: TEKSTILNI I MODNI DIZAJN (TMD)
u ponedjeljak, 30.9.2019. u 10,00 sati u prostoriji A-301, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.

Mole se novoupisani studenti I. godine preddiplomskih sveučilišnih studija da dođu na Prijem jer će saznati bitne informacije u vezi studija i informacije o preuzimanju Studentske iskaznice.

Početak nastave za sve studente u ak. god. 2019./2020. je u ponedjeljak, 30.9.2019., prema rasporedu koji će biti oglašen na službenim mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta - Raspored sati.

Prodekanica za nastavu: prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, 27.09.2019 07:59    
 
  MOGUĆNOSTI MOBILNOSTI SVEUČILIŠNIH DJELATNIKA

U srijedu, 02. listopada 2019. u 12:00 sati u predavaonici A-301, na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju TTF-a, održati će se Tribina pod nazivom "Mogućnosti mobilnosti sveučilišnih djelatnika", koja je namijenjena SVIM djelatnicima Fakulteta. Ovu značajnu temu predstaviti će Renata Hranjec, prof. - viša stručna savjetnica za međunarodnu suradnju te Željka Pitner, prof. - viša stručna savjetnica za međunarodnu suradnju, iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu. Na tribini će kao gosti predavači govoriti i izv.prof. Ivana Salopek Čubrić i izv.prof. Anica Hursa Šajatović, koje će prenijeti svoja iskustva tijekom mobilnosti ostvarene kroz program Akademske mobilnosti te Erasmus+.

IRO TTF, 27.09.2019 07:58 Prilog   
 
  Poziv na izvedbu mjuzikla Šuma Striborova

Pozivamo Vas na svečanu izvedbu glazbeno-scenskoga projekta, mjuzikla ŠUMA STRIBOROVA koji je kroz nešto više od godinu dana pisan, skladan i uvježban unutar međufakultetske suradnje, projekta i izbornoga kolegija Glazbeno-scenska obrada književnoga djela. Svečana izvedba bit će održana u sklopu obilježavanja stote obljetnice Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu, nositelja projekta, i 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, dan uoči Dana Učiteljskoga fakulteta i Svjetskoga dana učitelja, u petak, 4. listopada 2019. u 18.00 i 20.00 sati u kazalištu Komedija, Kaptol 9, Zagreb.

Odbor za odnose s javnošću, 26.09.2019 14:24 Prilog   Cijeli tekst
 
  Objava konačnih rang lista za upis na diplomske sveučilišne studije ak. god. 2019./2020.

Nakon roka za prigovore, održanog 26.9.2019., a na temelju provedbe razredbenog postupka za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih studija za ak. god. 2019./2020., održanog 24. rujna 2019. godine na studijima:

  1. Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI), sa smjerovima: Industrijski dizajn tekstila (IDT), Industrijski dizajn odjeće (IDO), kao i smjerovima: Projektiranje i menadžment tekstila (PMT), Tekstilna kemija, materijali i ekologija (TKME), Odjevno inženjerstvo (OI) te
  2. Tekstilni i modni dizajn (TMD), sa smjerovima: Dizan tekstila (DT), Modni dizajn (MD), Kostimografija (K), Teorija i kultura mode (TKM)
utvrđeni su Konačni rezultati i nalaze se u prilogu.

Prodekanica za nastavu: prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, 26.09.2019 14:12 Prilog   
 
  SEMINAR ON THE SUSTAINABLE FASHION AND TEXTILE INDUSTRY, 01.10.2019., Varaždin

U sklopu Varaždinskih baroknih večeri, čija je ovogodišnja zemlja partner Švedska, održat će se u utorak, 01. listopada s početkom u 10:00 sati, u multimedijalnoj dvorani palače Herzer (Franjevački trg 10) u Varaždinu "Seminar on the sustainable fashion and textile industry", s naglaskom na suradnju švedske i hrvatske tekstilne industrije. U okviru predavanja koja će održati predstavnici grada Boråsa, Sveučilišta u Borasu te Smart Textile Technology Lab-a, biti će naglašena važnost održivosti tekstila i tripple helix modela. Također će biti održana panel diskusija pod nazivom "Building the Textile Industry for the Future – Innovation and Development Through a Triple Helix Model" čiji će sudionici uz predstavnike iz Borasa biti i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, grada Varaždina te Varteksa.

www.cromoda.com/odrziva-moda-i-buducnost-tekstilne-industrije-u-varazdinu
/www.hb.se/en/The-Swedish-School-of-Textiles

Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, doc. dr. sc. Ivana Schwarz, 26.09.2019 14:07 Prilog   
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 2 od 244

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

Textile Science Research Centre
 
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info