Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 Kalendar nastave
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2016/2017)
Merlin stara inačica (2015/2016)
 
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
Sveučilište u Zagrebu
Novosti

Kampusijada 2014.
Ove će se godine Kampusijada održati 29. svibnja na tradicionalnoj lokaciji - u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Noć knjige 2014.
Već skoro sedamdeset godina 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Znanstveni skup o Antunu Barcu
U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od 24. do 26. travnja 2014. u Zagrebu i Crikvenici održavat će se znanstveni skup o Antunu Barcu.

Polaganje kamena temeljca Studentskog restorana Agronomskog i Šumarskog fakulteta
Svečanost će se održati u utorak 22. travnja 2014. u 12 sati na Agronomskom fakultetu.

Javno predstavljanje rezultata provedenih istraživanja
U sklopu projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira tijekom veljače provedena su istraživanja među poslodavcima i doktorandima svih hrvatskih sveučilišta.

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu
Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani je rektor Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje.

Održan međunarodni kongres studenata "ERFUSS"
Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 11. travnja 2014. u 10 sati svečano je otvoren Međunarodni kongres studenata „ERFUSS“.

Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 
 
Vijesti
 
 
  Studenti PRVI u Rolanju
Na Sveučilišnom prvenstvu u Rolanju održanom prošloga vikenda, naša su dvojica muških predstavnika – Jurica Sedlar i Berislav Bubanović, zajedničkim snagama osvojili ekipno 1. mjesto!

U ženskoj konkurenciji ove je godine nastupila samo jedna naša studentica, Tea Tesla, koja je od 29 sudionica zauzela visoko 5. mjesto!

Čestitke na odličnim rezultatima!

Ivana Martinčević, pred., prof., 17.05.2017 15:18    
 
  Zagreb bijeli grad 1900 / Junakinje našeg doba
Projektom Zagreb bijeli grad 1900. slavi se Međunarodni dan muzeja u četvrtak 18.05.2017. u vremenu od 14-19 sati u Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, Zagreb. Projekt Zagreb bijeli grad 1900. nastao je kao dio praktičnog rada Diplomskog studija kostimografije kolegija Primijenjena kostimografija II i III pod mentorstvom doc.dr.art. Ivane Bakal, a vodi nas vremeplovom u davno zaboravljene godine prošloga stoljeća kroz životne običaje i majstorska zanimanja. Pogled unazad vraća nas i u povijest hrvatske umjetnosti i istaknute stvaraoce. Tako ćemo uz izložbu kostima imati i dramsku izvedbu pod naslovom Junakinje našega doba studenata Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu (predviđeno vrijeme oko 18.00 sati).

Više o projektu pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 16.05.2017 18:34 Prilog   
 
  Međunarodni dan muzeja u Galeriji Klovićevi dvori
Zajedničkim projektom Galerije Klovićevi dvori, Muzičke akademije, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti Galerija Klovićevi dvori obilježiti će Međunarodni dan muzeja koncertom studenata Muzičke akademije 18.05.2017. u 17h, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4 Zagreb. Program koncerta je inspiriran razdobljem i umjetnicima obuhvaćenim izložbom Izazov moderne: Zagreb-Beč oko 1900. Kostime inspirirane slikarstvom Gustava Klimta potpisuju studentice prve godine diplomskog studija kostimografije pod mentorstvom Barbare Bourek doc.art. i Sandre Škaro ass.

Pozivnica se nalazi u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 16.05.2017 18:29 Prilog   
 
  Poziv na tribinu - Volontiraj i proputuj svijet!
Pozivamo vas na tribinu koja će se održati u četvrtak, 18. svibnja 2017. u 10:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, u predavaonici B-316. Tribinu pod naslovom Volontiraj i proputuj svijet! održat će studentice i volonterke Volonterskog Centra Zagreb, Marijana Bokun i Ivona Krizmanić

Sažetak tribine nalazi se u prilogu.

Odbor za organizaciju tribina, 16.05.2017 18:26 Prilog   
 
  Kostimografski i modni rukopis / Mateja Benedetti
ULUPUH u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno-tehnološkim fakultetom, poziva vas na predavanje i prezentaciju rada poznate slovenske kostimografkinje i modne dizajnerice Mateje Benedetti u Galeriju Permanenta, ULUPUH, Preradovićeva 44, u srijedu 17.05.2017. u 18 sati. Predavanje i prezentacija odvijat će se u sklopu u sklopu EDU međunarodne studentske radionice kostimografije, modnog i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja.
Odbor za odnose s javnošću, 16.05.2017 18:20 Prilog   Cijeli tekst
 
  ZLATNI NOGOMETAŠI NA TEHNOLOGIJADI!!!
Ovogodišnju Tehnologijadu svakako je obilježilo ZLATO naših nogometaša koji su odigrali izvanredan turnir te na kraju osvojii toliko željenu medalju I to najvećeg sijaja. Zlatni nogometaši nastupili su u slijedećem sastavu: Stjepan Jergović, Kristijan Brkić, Stjepan Štefuliga, Tomislav Kutija, Stipe Bušac, Ivica Bekavac, Matija Petriček, Ivan Radoš, Pavao Prahin i Franjo Benjak .

Od ostalih uspjeha valja spomenuti i najboljeg šahistu Tehnologijade, našeg Božidara Ivekovića ...

Ivana Martinčević, pred., prof., 13.05.2017 09:01 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na DIPMOD_3
DIPMOD_3 modna je revija diplomskih kolekcija studenata modnog dizajna Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta nastalih pod mentorstvom doc. mr. art. Jasminke Končić. I ove godine DIPMOD_3 nastavlja ideju promocije najboljih mladih modnih dizajnera i njihovih diplomskih kolekcija završnom revijom koja će se održati 15. svibnja 2017. u Francuskom paviljonu s početkom u 20 sati pod pokroviteljstvom Rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Pozivnica se nalazi u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 13.05.2017 08:44 Prilog   Cijeli tekst
 
  Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg)
Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu. Četvrto izdanje održat će se 9. - 14. svibnja 2017. na pedesetak lokacija diljem cijelog Zagreba. Središnje lokacije Tjedna dizajna su Lauba i #tdzg Dizajn Park neposredno kraj Laube, Prilaz b. Filipovića 23, Zagreb. Studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta sa kolegija Kreiranje odjeće VI A predstavit će se s modnom instalacijom RAPSODIJA U ŽUTO – PLAVOM S MALO PIKSELA koja u Laubi će biti izložena tijekom trajanja Tjedna dizajna. Modna revija studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta održat će se u Laubi u subotu, 13. svibnja 2017. u 19h.

Više o modnoj instalaciji i modnoj reviji potražite u prilogu, a kompletan program Tjedna dizana na linku: Satnica – #tdzg

Odbor za odnose s javnošću, 11.05.2017 14:00 Prilog   
 
  Humanitarna modna revija Fashion&Compassion
U srijedu, 10. svibnja 2017. u Umjetničkom paviljonu, Trg kralja Tomislava 22, Zagreb, s početkom u 20 h održat će se modno događanje pod nazivom Fashion&Compassion. U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno-tehnološkim fakultetom i Umjetničkim paviljonom, neprofitna udruga Rotaract Zagreb Kaptol organizira humanitarnu modnu reviju uspješnih hrvatskih mladih diplomiranih dizajnera. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć štićenicima udruge Nova budućnost. Udruga brine o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, a djeluje na više lokacija u Republici Hrvatskoj.
Odbor za odnose s javnošću, 08.05.2017 15:53 Prilog   Cijeli tekst
 
  Nastupno predavanje Ane Kodrić Gagro
Nastupno predavanje dr.sc. Ane Kodrić Gagro pod naslovom "Financiranje kulture u RH" održat će se u srijedu, 17. svibnja 2017. u 9:15 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, u predavaonici B-316, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb, pred Stručnim povjerenstvom za davanje mišljenja o ispunjavanju uvjeta u postupku izbora u nastavno zvanje predavač, naslovno zvanje u znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstveno polje: znanost o umjetnosti, grana: teatrologija.
Ured Dekanice, 06.05.2017 15:33 Prilog   
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 2 od 181

Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 
 

Textile Science Research Centre
 

www.progecad.com.hr
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti

8th Central European Conference
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info