HRVATSKA UDRUGA BIVŠIH
STUDENATA I PRIJATELJA
TEKSTILNO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA
Almae Matris Croaticae Alumni -
Technologiae Textilis Facultatis
Novosti
 

  Program pomoći Flamanskog Ministarstva vanjskih poslova - T2Net - Bilateralni projekt sa University of Gent

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u lipnju 2005. objavilo je informaciju o prijedlogu programa flamanske vlade za pretpristupne programe pomoći zemljama srednje i istočne Europe za 2005. godinu.

U svezi ovog programa u lipnju 2005. Tekstilno-tehnološki fakultet su posjetili profesor Paul Kiekens i Johanna Louwagie sa sveučilišta u Gentu, (Gent University, Department of Textiles). Za informaciju, profesor Paul Kiekens je tajnik udruženja AUTEX (Association of Textile Universities, www.autex.com ). 

U okviru ovog programa, udruga AMCA Tekstilno-tehnološkog fakulteta i flamanski partner, Department of Textile, University od Gent, prijavili su zajednički dvogodišnji (2006-2008) projekt (u prilogu) pod nazivom:
"Flemish - Croatian Textile Training Network: T2Net"
Projekt je odobren i Ministar gospodarstva flamanske Vlade gospodin Geert Bourgeois je u prosincu 2005. potpisao dokument o tome. Projekt će se realizirati iz ciljanih tema u području tekstilstva kojima će flamanski partner pomoći Hrvatskoj u njenom pristupu Europskoj uniji. Nakon toga slijedit će diseminacija znanja predstavnicima hrvatske tekstilne industrije i obrazovnih ustanova, u vidu seminara i drugih aktivnosti. Projekt planira uzajamni posjet predstavnika hrvatskog i flamanskog/belgijskog partnera.

U realizaciji projekta flamanska Vlada pokriva 78 % troškova od ukupnog iznosa projekta, a 22 % troškova trebaju osigurati hrvatski partneri. Prema dogovoru partnera hrvatska strana će osigurati prostor i organizaciju aktivnosti u Hrvatskoj.

Profesor Kiekens je flamanski, a prof. Ana Marija Grancarić hrvatski voditelj projekta. Hrvatski partneri na projektu su nastavnici TTF-a (prof. Ana M. Grancarić, prof. Ante T. Vladislavić,  doc. Edita Vujasinović i mr. Anita Tarbuk), Agata Vinčić, dipl. inž. predstavnica  HIST-a, dr. Mirjana Gambiroža predstavnica Hrvatske gospodarske komore te Vinko Barišić, dipl. inž. iz tvornice Jadran, predstavnik je tekstilne industrije. Svi navedeni predstavnici ujedno su i članovi AMCA TTF. Projektu se naknadno pridružio Mark Dannels iz Pazin-Textiles.

Prvi sastanak partnera održan je u Zagrebu 2. svibnja 2006. god. Na sastanku su bili profesor Paul Kiekens i njegove suradnice, Johanna Louwagie i Sibille Storme iz tekstilnog djela sveučilišta u Gentu ( http://textiles.UGent.be ), te gospodin  Francis Verstraete, generalni direktor flamanske grupe Masureel u čijem je sastavu Pazin-Textiles te direktor Pazin-Textiles gospodin Mark Danneels, također iz Belgije.

Na sastanku u svibnju partneri su razradili plan aktivnosti na projektu (u prilogu). Realizacija projekta započet će seminarom Johanne Louwagie u Zagrebu, od 20. do 22. rujna 2006. (u prilogu). Budući da je tema ovog seminara iz područja ispitivanja tekstila i normi Johanna Louwagie je predložila posjet i Hrvatskom zavodu za norme. Gospođa Louwagie nam je poslala prijedlog programa njenog posjeta i seminara u Zagrebu. Iz priloga je vidljivo da predlaže sastanak partnera 20. rujna 2006. u Gospodarskoj komori a nakon toga posjet Hrvatskom zavodu za norme. Partnerima će se pridružiti  gospodin Mirsad Avdagić i novakinja TTF-a Maja Somogyi.
 
Molim zainteresirane za sudjelovanje u radu na projektu neka mi se jave.
 
Unaprijed Vam zahvaljujem na suradnji.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić

  Prilog:
  Schedule_of_training_Sept2006_new.pdf

 
Uredništvo, 19.09.2006 10:54
 

<<< Povratak