HRVATSKA UDRUGA BIVŠIH
STUDENATA I PRIJATELJA
TEKSTILNO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA
Almae Matris Croaticae Alumni -
Technologiae Textilis Facultatis
Novosti
 

  Nova kolekcija naše zlatne članice AMCA TTF - Dragice Mihajlović

DRAGICA MIHAJLOVIĆ

Dragica Mihajlović završila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu i stekla zvanje diplomiranog inženjera odjevne tehnologije.
Posljednjih 15 godina stekla je bogato iskustvo surađujući s njemačkim modnim kućama za koje i danas radi, sudjelujući u organizaciji, praćenju proizvodnje i izradi kolekcija.  Zahvaljujući poslu proputovala je Europu, Aziju i Afriku, te se uvjerila kako se u mnogim zemljama prodaje karakteristična odjeća kao njihov zaštitni znak. Stoga je odlučila maštovitom odjećom prezentirati i Hrvatsku.
„Već nekoliko godina razmišljala sam o tome kako napraviti zanimljivu i neobičnu kolekciju odjeće koja će biti prepoznatljiva kod nas i u svijetu. Tako sam došla na ideju da osmislim kolekciju inspiriranu motivima hrvatskih gradova“ - riječi su dizajnerice.
Njezina kolekcija inspirirana je motivima hrvatskih gradova. Počela je Dubrovnikom i  Zagrebom kao spojem juga i sjevera.
Zagreb je predstavljen Trgom bana Jelačića. Sivilo metropole „razbijaju“ ljudi koji su  prikazani u lila i roza tonovima i dajući ljepotu i život gradu kao simbol svakog velikog i urbanog, industrijski zagađenog, grada.
Za motiv Dubrovnika izabran je svjetski prepoznatljiv Stari grad, biser Jadrana. Zastupaju ga nijanse tirkizne i plave boje koje simboliziraju spoj mora i neba u jedno. Ta ljepota i spoj boja simboliziraju i predstavljaju zapravo ljepotu svih naših gradova na obali Jadrana.
Ova kolekcija bila je prikazana na reviji Eko-etno na Zagrebačkom velesajmu, Fashion Weeku u Zagrebu, te u Velikoj dvorani umjetničkog centra Battersea, bisera viktorijanske arhitekture, u sklopu večere The British-Croatian Society Annual Dinner u Londonu.
Dizajnirala je i odjeću sa motivima Zagreba i Dubrovnika, za prezentaciju Hrvatskih frizera na svjetskom natjecanju u Milanu održanom u studenom ove godine.
U jednoj od Dragičinih haljina s motivom Zagreba aktualna miss turizma Hrvatske nastupila je i na Europskom natjecanju za miss turizma održanom u rujnu ove godine u Litvi, kao i iz nove kolekcije u Grčkoj.
2006. model Dragice Mihajlović nosila je i Miss Austrije.
Neki od modela predstavljeni su i na 1. skupštini AMCA TTF-a.
Uz odjeću su mogući i modni dodaci (torbe, marame, kravate), te suveniri kao majice, pareo, posteljina, kišobrani i dr. Svi ovi motivi se tiskaju na tkanini prirodnih vlakana a samu ideju tiska dizajnerica je zaštitila kao svoje autorsko pravo - industrijski dizajn. Samim time je Autor ideje i dizajner, te promotor IZVORNOG HRVATSKOG SUVENIRA, te hrvatskog kulturnog identiteta.
U okviru "Pulskog festivala" 2006. tvrtka DeMi design Dragice Mihajlovic, koja se bavi promocijom hrvatskih motiva, predstavila se osim predmetima kao sto su kišobrani, kravate, torbe, marame, majice i muške kosulje i posteljinom te tampama s motivima Arene, namijenjeni pulskim hotelijerima o čemu je pisao i Glas Istre.
Dragica je rado viđen gost u Dubrovniku i redovito daruje goste grada Dubrovnika. Ove godine je prisustvovala festivalu "Julian Rachlin & Friends" gdje su gostovali glumac Sir Roger Moore i tenisač Thomas Muster.
Predstavila je svoju ovogodišnju kolekciju na Međunarodnom sajmu inovacija koji se održao u rujnu 2006. u Zagrebu.
O događajima vezanim uz Dragičine revije pisale su brijne novine - Glas Istre, Obrtničke novine, Dubrovački vjesnik i naravno, AMCA TTF Glasnik.


• Dragica Mihajlović
• Turopoljska 24B
• Zagreb 10135
• tel/fax 00385 1 2331663
• E-mail: dragica.mihajlovic@zg.t-com.hr

  Prilog:
  2_Dubrovnik_R_Moore.jpg
  Glas Istre.jpg
  obrtnicke novine.jpg
  10_DU_Rachlin.pdf
  7_Miss Austrije.jpg
  12_Miss turizma RH.jpg
  8_Sajam Inovacija.jpg
  11_Magazin_Glasa Istre_2006.pdf

 
Uredništvo, 12.02.2007 14:42
 

<<< Povratak