Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Poziv na sudjelovanje u radionici likovne kritike

Radionica likovne kritike "Kako pisati o suvremenoj umjetnosti i dizajnu", 6. prosinca 2017. u organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a i TTF galerije.

Radionica će se održati od 14 do 18 sati u dvorani A-301 (četvrti kat) na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a. Na sudjelovanje u radionici u okviru nastave iz kolegija Suvremena umjetnost i dizajn (A) na Sveučilištu u Zagrebu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu, pozvani su studenti preddiplomskog, diplomskog studija, kao i diplomirani studenti TTF-a, Filozofskog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Likovne akademije i Akademije dramskih umjetnosti kao i svi zainteresirani povjesničari umjetnosti, dizajneri i arhitekti s nagnućem ka teoriji i kritici. Radionica započinje predstavljanjem svoga opusa Dalibora Martinisa, suvremenog umjetnika, koji će potom iznijeti pregled i vlastitu analizu nekih objavljenih tekstova o njegovom radu, umjetničkom mediju (uključivo materijal, procese) i jeziku. Voditeljice radionice su dr. sc. Silva Kalčić i dr. sc. Ivana Mance, povjesničarke umjetnosti.

Radionica je besplatna, a polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju radionice HS AICA-e (predsjednika Marka Goluba) i ULUPUH-a (predsjednice Ivane Bakal), dok će odabrani radovi biti javno prezentirani.

  Prilog:
  poziv radionica ZG XI 2017.pdf

 
Voditeljica TTF galerije, 29.11.2017 09:41