Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Otvorenje izložbe "Rastava" u Institutu za suvremenu umjetnost

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe "Rastava" u Institutu za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20, Zagreb u srijedu 4. listopada 2017. u 20 h. Svoje radove na izložbi predstavit će izv. prof. art. Paulina Jazvić i izv. prof. art. Andea Pavetić sa Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Izložba ostaje otvorena do 14. listopada 2017.

Mnogo je umjetničkih djela nastalo iz ljubavnih zanosa, zbog neuzvraćenih ljubavi, zbog vječnih ljubavi, nemogućih ljubavi, neizrecivih ljubavi, nezaboravljenih, neprežaljenih, neostvarenih, ili zabranjenih ljubavi. Radovi na izložbi "Rastava" nastali su iz procesa okončanja, i definitivnog kraja ljubavi, napuštanja, prevarenih, izdanih i drugačije okončanih ljubavi, konačnih rastava i situacija koje iz proizlaze iz rastave ili nakon nje slijede.

Umjetnici koji na izložbi izlažu, kažu: "Tema koju obrađujemo izložbom je rastava, sagledavana u vremenski širem kontekstu, što znači da radovi tematiziraju periode prije i poslije rastave. Radovima obrađujemo temu u rasponu od zapisa svjedočanstava osoba koje su prošle kroz proces rastave braka do univerzalnog osvrta na temu i to u formi dokumentarističkih zapisa, slika, ambijentalnih cjelina, objekata, fotografije, poezije…"

U vrijeme u kojemu se u Hrvatskoj vode nadrealne rasprave o obitelj, pri čemu zakonodavac predlaže naizgled komične, kada u stvarnosti ne bi bile tragične, definicije obitelji 21. stoljeća, umjetnici su okupirani procesima segmentacije obitelji, životom jednoroditeljskih obitelji, bezalimentacijskih obitelji i često nevjerojatnom indiferentnošću, nebrigom i nerazumijevanjem društvenih institucija za stvarnost koja im se odvija pred očima. Neki od izloženih radova govore sasvim osobno, a drugi sakupljajući opća i tuđa iskustva rastave veze ili braka.

Izlažu: Andrea Grgić, Siniša Ilić, Paulina Jazvić, Andrea Pavetić

  Prilog:
  Paulina_Jazvic_Covjek_konj (1).jpg
  Paulina_Jazvic_Covjek_konj (2).jpg

 
Odbor za odnose s javnošću, 03.10.2017 09:34