Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Nastupno predavanje dr.sc. Ivane Lukice

Nastupno predavanje dr.sc. Ivane Lukice pod naslovom "Introduction to Dyeing and Printing" održat će se u četvrtak, 23. studenoga 2017. u 15:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, u predavaonici A-301, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb pred Stručnim povjerenstvom za davanje mišljenja o ispunjavanju uvjeta u postupku izbora u nastavno zvanje predavač, u znanstvenom području Humanističkih znanosti, znanstvenom polju: Filologija, znanstvenoj grani: Anglistika.

Ured Dekanice, 15.11.2017 12:13 Prilog   
 
  Zatvaranje Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18. (2 krug)

Objavljen je novi rok za online prijave za 2. krug natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18. (2 krug). Online prijave moguće su do četvrtka 16.11.2017.

Obavijest možete pronaći u sklopu teksta natječaja.

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 14.11.2017 15:02    
 
  Izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Petra Fabrisa, Kristijana Holečeka i Josipe Fostač u četvrtak 16. studenog 2017. u 18 sati u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14, Zagreb.

Izloženi radovi nastali su kao dio završnih radova studenata u sklopu kolegija "Crtanje i slikanje" pod mentorstvom doc. art. Helene Schultheis Edgeler.

Pozivnica se nalazi u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 14.11.2017 11:31 Prilog   
 
  Uspjeh na međunarodnoj izložbi inovacija i poslovnih planova Budi uzor/Inova

U sklopu PoC Public projekta (šifra PoC6_1_189) Diferencijalni toplinski konduktometar za tekstilne kompozite i odjeću konstruiran je, izrađen i umjeren toplinski konduktometar.

Od 9. do 11. 11. 2017. god. u Osijeku, u dvorani Gradski vrt održana je međunarodna izložba inovacija i poslovnih planova Budi uzor/Inova, na kojoj je konduktometar prvi puta predstavljen javnost. Predstavljeno je 550 izuma, a osim inovatora iz Hrvatske, sudjelovali su i izumitelji iz Kanade, SAD, Tajvana, Tajlanda, Egipta, Indonezije, Irana, Turske, Poljske, Rumunjske i brojnih drugih zemalja.

Izumu Višenamjenski diferencijalni toplinski konduktometar za tekstilne kompozite i odjeću dodijeljene su, od strane Međunarodnog ocjenjivačkog suda, sljedeće nagrade:

  1. Inova - Grand Prix 2. nagrada te
  2. Zlatna medalja

Čestitamo profesorima na osvojenom INOVA GRAND PRIX peharu i promociji TTF-a na međunarodnoj izložbi inovacija i poslovnih planova Budi uzor/Inova.

Doc.dr.sc. Katarina Nina Simončič, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 13.11.2017 13:45 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na interaktivno predavanje "Vještine samoprezentacije u pisanoj formi"

Poštovane studentice, poštovani studenti, Sveučilište u Zagrebu Središnji ured za upravljanje kvalitetom Ured za studente organizira i poziva Vas na interaktivno predavanje "Vještine samoprezentacije u pisanoj formi".

Predavanjem će se dati kratki pregled pitanja iz područja:
  • logika i psihološki aspekti selekcijskog postupka te oblikovanja životopisa i motivacijskih pisama
  • primjeri i komentari studentskih životopisa, motivacijskih pisama i molbi
  • kratke simulacije selekcijskog intervjua

Više informacija o interaktivnom predavanju, terminima održavanja i prijavi nalaze se u prilogu.

Prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 13.11.2017 11:00 Prilog   
 
  Izložba studenata "Tekstilografija- kreacija osobnog uzorka"

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta pod nazivom "Tekstilografija - kreacija osobnog uzorka" u četvrtak 9. studenog 2017. u 19 sati u Galeriji Šira, Preradovićeva 13, Zagreb. Izložba je nastala kao rezultat radionica održanih na Grafičkom odsjeku ALU Zagreb pod mentorstvom izv. prof. art. Koraljke Kovač Dugandžić i red. prof. mr. art Siniše Reberskog.

Više o izložbi pogledajte u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 08.11.2017 12:42 Prilog   
 
  2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18.
Objavljen je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18. Tekst natječaja možete pronaći na sljedećoj poveznici: Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017.-18. = 2. KRUG
Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 07.11.2017 15:35    
 
  Poziv na radionicu "Uvod u filmsku i video umjetnost"

Pozivamo Vas na radionicu "Uvod u filmsku i video umjetnost" koja će se održati u ponedjeljak, 13. studeni 2017. u 17.30 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz b. Filipovića 28a, Zagreb u dvorani A-301. Radionicu će voditi doc. art. Helena Schultheis Edgeler i Ljiljana Mikulčić. Radionica se sastoji od dva teoretska predavanja i jedne praktične radionice, a namijenjena je studentima preddiplomskog i diplomskog studija Tekstilno-tehnološkog fakulteta.
Broj sudionika je ograničen, a svi zainteresirani molimo da se prijave na e-mail helena.schultheis.edgeler@ttf.hr, pod predmetom poruke "prijava na radionicu", najkasnije do petka 10. studenog 2017.
Prijava treba sadržavati ime, prezime, OIB, kontaktni e-mail i telefonski br., zanimanje/studij i područje interesa).

Radionice su besplatne, a program se nalazi u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću , 07.11.2017 15:30 Prilog   
 
  Poziv studentima na sudjelovanje na EDU međunarodnoj studentskoj radionici eksperimentalnog kostima

Pozivamo Studente da se prijave na sudjelovanje na EDU međunarodnu studentsku radionicu kostimografije, mode i tekstilnog oblikovanja te likovne kritike/eseja 2017, pod nazivom RADIONICA EKSPERIMENTALNOG KOSTIMA, koja će se održati od 13.-17. studenog 2017. na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb i Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb.

Molimo sve zainteresirane studente Tekstilno-tehnološkog fakulteta da se prijave na mail: ivana.bakal@ttf.hr

Sve informacije vezane za EDU radionice nalaze se u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 07.11.2017 15:04 Prilog   
 
  Mateja Bosek hrvatska predstavnica na Gombold Ujra Mercedes Benz Fashion Week Budimpešta 2017

Studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Mateja Bosek finalistica je međunarodnog modnog natjecanja Gombold Ujra 2017 u Budimpešti. Svoju kolekciju nastalu u okviru nastave na diplomskom studiju modnog dizajna uspješno je predstavila na modnoj reviji u sklopu Mercedes Benz Fashion Weeka 2017.

izv. prof. mr. art. Jasminka Končić, 06.11.2017 10:56 Prilog