Tekstilno-tehnološki fakultet
 

  Obrana doktorskog rada – Snježana Brnada, dipl.inž.

Snježana Brnada, dipl.inž. branit će u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine u 8.00 sati u Vijećnici Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a, svoj doktorski rad pod naslovom: "Deformacije tkanina uvjetovane anizotropnošću".

Vijeće doktorskog studija, 06.12.2017 15:30 Prilog   
 
  Poziv na radionicu fotografije "Javno i osobno – tijelo u prostoru"

Pozivamo vas na radionicu fotografije "Javno i osobno – tijelo u prostoru" u subotu, 9. prosinca 2017. u 11,30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Radionicu će voditi fotograf Jasenko Rasol, a sastoji se od predavanja i praktičnog rada, te mentorskog izbora fotografija. Suradnici voditelja su bivši studenti TTF-a, modni dizajner i model je Tina Spahija, a asistent voditelja je Luka Pešun.

dr. sc. Silva Kalčić, 06.12.2017 12:36 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na radionicu Figuriranje u kreiranju odjeće korištenjem bitmap image formata

Drugi dio radionice Umjetnost / umjetnički koncept, medij i uspješna komunikacija ideje / Moda pod nazivom "Figuriranje u kreiranju odjeće korištenjem bitmap image formata" održat će se 12. prosinca 2017. u 12 sati na Tekstilno tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb. Radionicu organizira TTF galerija i Paulina Jazvić sa gostom Dujom Kodžomanom koji će održati predavanja o vlastitoj izvedbenoj koncepciji i oblikotvornim procesima u modnom dizajnu.

Odbor za odnose s javnošću, 04.12.2017 15:04    Cijeli tekst
 
  Poziv na predavanje izv.prof.dr.sc. Tomislava Krznara "Etika i ekologija – Prilog izgradnji nove paradigme znanja?"

Odbor za etiku i Odjel tekstilne tehnologije Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet pozivaju vas na znastveno-stručno predavanje izv. prof. dr. sc. Tomislava Krznara "Etika i ekologija – Prilog izgradnji nove paradigme znanja?" koje će se održati u utorak, 5. prosinca 2017. u 15.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu u predavaonici A-301.

Odbor za organizaciju tribina, 01.12.2017 14:53 Prilog   
 
  Natječaj za program "Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti"

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program "Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti".
Više detalja o natječaju možete naći na mrežnoj stranici: Hrvatska zaklada za znanost - Otvoreni natječaji

Rok za prijavu: 12. siječnja 2018. (13:00 CET).

doc.dr.sc. Katarina Nina Simončič, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 01.12.2017 11:07    
 
  NATJEČAJ za dodjelu godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2017. godini

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu godišnjih nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2017. godini. Pravo natjecanja imaju zaposlenici instituta te sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, u suradničkim zvanju asistenta i postdoktoranta koji su mlađi od 35 godina i zaposleni su na fakultetima, akademijama ili institutima. Godišnja nagrada Društva sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 2.000 kn. Svakom nagrađenom autoru dodjeljuje se povelja, a u slučaju više autora ili izvođača novčani iznos dodjeljuje se autorima u jednakim dijelovima.

doc.dr.sc. Katarina Nina Simončič, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 01.12.2017 10:41    Cijeli tekst
 
  TTF nagrađen za najbolje uređeni izložbeni prostor na 22. Smotri Sveučilišta u Zagrebu

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 23. do 25. studenoga 2017. u Studentskom centru u Zagrebu s ciljem upoznavanja učenika završnih razreda srednjih škola, studenta i svih zainteresiranih o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

U okviru 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu predstavio se i Tekstilno-tehnološki fakultet.

PR TTF-a, 29.11.2017 14:38 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na sudjelovanje u radionici likovne kritike

Radionica likovne kritike "Kako pisati o suvremenoj umjetnosti i dizajnu", 6. prosinca 2017. u organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a i TTF galerije.

Voditeljica TTF galerije, 29.11.2017 09:41 Prilog   Cijeli tekst
 
  Natječaj Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
Poštovane studentice, poštovani studenti,

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici: Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske - Natječaj za dodjelu stipendija.

Ured Dekanice, 29.11.2017 09:22    
 
  Objavljena rang-lista za dodjelu državnih STEM stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavlilo je rang-liste za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018. Pravo na stipendiju na Tekstilno-tehnološkom fakultetu ostvario je jedan student na prvoj godini te 63 studenata na višim godinama.

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primili su obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte koja je evidentirana u sustavu AAI@EduHr.

doc.dr.sc. Katarina Nina Simončič, Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, 28.11.2017 15:33    Cijeli tekst