Sveučilište u Zagrebu
HR   
 
 
 
 
  Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2018./2019. - programske zemlje (KA103)

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2018.-2019. - programske zemlje (KA103)

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 21.05.2018 10:18    
 
  Poziv na 4. New Europe Business Forum (NEBF)

Poštovane studentice, poštovani studenti,

Od 19.-22. svinja 2018 godine održava se 4. New Europe Business Forum (NEBF), konferencija u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Preporuča se prisustvovati predavanju gospođe Tanye Golesic u utorak, 22. svibnja 2018. godine u 11 sati.

Prodekanica za nastavu izv.prof. dr.sc. Anica Hursa Šajatović, 17.05.2018 14:54    Cijeli tekst
 
  Udruga eSTUDENT ima novi projekt – ARTaonicu
Poštovane studentice, poštovani studenti,

ARTaonica je novi projekt udruge eSTUDENT čiji je cilj popularizirati umjetnost, privući znatiželjne i kreativne studente otvorenog duha te im pružiti korisna znanja putem radionica.

ARTaonica će se održati u nedjelju, 20. svibnja 2018., s početkom u 10:00 sati u prostorijama MM centra (u sklopu Studentskog centra). Svoj dolazak možete potvrditi na Facebook događaju na kojem, također, možete pronaći poveznice za prijave koje je potrebno ispuniti ako želite sudjelovati na radionicama.

Više informacija o ARTaonici možete naći u prilogu.
Prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 17.05.2018 14:18 Prilog   
 
  Studenti fakulteta osvojili dva treća mjesta u znanstvenom radu Tehnologijade

Mladi studenti-znanstvenici Tekstilno-tehnološkog fakulteta (abecedno): Glorija Fajdetić, Ana Krajač, Paula Marasović, Ivona Rastovac, Valentina Vizec i Juro Živičnjak osvojili su u ekipnoj konkurenciji 3. mjesto u znanstvenom dijelu Tehnologijade, koja se održala od 7-13. svibnja u Trogiru. Također, kolegica Ivona Rastovac i kolega Juro Živičnjak osvojili su sa svojim radom i 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Čestitamo i zahvaljujemo mladim znanstvenicima i njihovim mentorima (abecedno): izv. prof. dr. sc. Snježana Firšt Rogale, prof. dr. sc. Budimir Mijović, izv. prof. dr. sc. Slavenka Petrak, izv. prof. dr. sc. Livio Racané i dr. sc. Emilija Zdraveva.

izv. prof. dr.sc. Mario Cetina, član Povjerenstva za ocjenjivanje znanstvenih radova, 16.05.2018 12:03    
 
  PROJEKT MASKE - STAROSLAVENSKA MITOLOGIJA

Pozivamo Vas na realizaciju projekta Kostimografska promišljanja – maske kroz povijest koji su organizirale studentice druge godine MA studija Kostimografija Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Projekt će se održati u prostoru muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb u srijedu 16. svibnja 2018. od 13-20 sati.

U sklopu Projekta održat će se i izložba Retrospektivom kroz slavensku kulturu. Na izložbi će se predstaviti radovi studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Tekstilni odjel), Škole za modu i dizajn te nastavnika Zavoda za dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb od 15-17. svibnja 2018. od 10-17 sati.

Pozivnica i info o Projektu nalaze se u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 15.05.2018 15:40 Prilog   
 
  Predavanje talijanske dizajnerice Sare Ferrari "The Time of Design"

16. svibnja 2018., u 17:00 h u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, kao novoj lokaciji ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka, talijanska dizajnerica i profesorica na Domus Akademiji u Milanu, SARA FERRARI održat će predavanje na temu suvremenog dizajna kroz vrijeme. Sara Ferrari je produkt dizajnerica. Predavala je na sveučilištima TU Delft, HKU University of the Arts Utrecht, Naba Nuova Accademia di Belle Arti, Scuola Italiana di Design, University of Bologna, Politecnico di Milano, a od 2017. godine lider je master kursa "Interior Design" na Domus Akademiji u Milanu.

Zainteresirani studenti i nastavnici svoje prisustvo mogu prijaviti na e-mail:
studiranje@nemestic.com
Odbor za odnose s javnošću , 15.05.2018 11:07 Prilog   
 
  Predstavljanje sadržaja studijskih programa po smjerovima za studente 1. godine preddiplomskih sveučilišnih studija TTI i TMD

Predstavljanje studijskih programa po smjerovima koji se izvode na višim godinama preddiplomskih sveučilišnih studija kao i na diplomskim sveučilišnim studijima Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI) te studija Tekstilni i modni dizajn (TMD), za studente 1. godine preddiplomskih sveučilišnih studija, održat će se prema sljedećem rasporedu:

Preddiplomski sveučilišni studij Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI) i smjer Industrijski dizajn tekstila i odjeće (IDTO)
- petak, 18.5.2018. u 10,00 sati, B-316.

Preddiplomski sveučilišni studij Tekstilni i modni dizajn (TMD)
- petak, 18.5.2018. u 11,30 sati, A-301.

Prodekanica za nastavu: izv.prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović, 15.05.2018 10:55 Prilog   Cijeli tekst
 
  Bronca u Rolanju!

Na Sveučilišnom prvenstvu u Rolanju održanom prošloga vikenda, naše su studentice osvojile ekipno 3. mjesto te tako nastavile tradiciju odličnih rezultata u ovom sportu. Natjecanje se održalo na karting centru "Špansko" gdje se vozila utrka od 5 km. Ove godine nastupile su samo naše dvije studentice – Marija Mraović i Ema Marković – no unatoč tome uspjele su zajedničkim snagama osvojiti vrijednu broncu za svoj fakultet!

Čestitke djevojkama uz želju da i u idućim godinama nastave sa odličnim rezultatima!

Ivana Martinčević, v.pred., prof., 14.05.2018 20:27    
 
  Poziv na tribine "Program Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora" i "WORTH Partnership Opportunities for Croatian Designers"

Pozivamo vas na tribine "Program Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora" koju će održati Maja Škoda iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i "WORTH Partnership Opportunities for Croatian Designers" koju će održati Zicri A. Montiel iz AITEX Centro Tecnológico Textil, Španjolska.

Tribine će se održati u srijedu, 16. svibnja 2018. u 15:00 sati na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, u predavaonici A-301.

Opis tribina nalazi se u pozivnici u privitku.
Odbor za organizaciju tribina, 14.05.2018 12:14 Prilog   
 
  Izložba u TTF-galeriji - Tradicijski materijali – nove forme

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Tradicijski materijali – nove forme, studenata Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Otvorenje će se održati u TTF-Galeriji, Prilaz b. Filipovića 28a, Zagreb u utorak 15. svibnja 2018. u 12:00 sati.
Izložba je izrađena pod mentorstvom red. prof. art. Snježane Vego, doc. dr. sc. Irene Šabarić, Franke Karin, mag. ing. techn. text. i Ivane Žanko, dipl. ing.

Više o izložbi pogledajte u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 14.05.2018 10:43 Prilog   
 

   Stariji članci >>>

Strana 1 od 202

Print this page   
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

Centre for Development and Transfer of Textile and Clothing Technologies and Fashion Design
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Textile Science and Economy
 

TEDI
 

Textile Science Research Centre
 
 

RITEH d.o.o.
 

Croatian Academy of Engineering

8th Central European Conference
 
Editor: Željko Penava
Pages created by Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info