Sveučilište u Zagrebu
HR   
 
 
 
 
  Natječaj za prijavu radova na 52. Zagrebački salon
U organizaciji ULUPUH-a objavljen je natječaj za prijavu radova na 52. Zagrebački salon. Na natječaj se mogu prijaviti svi autori i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku te autori iz inozemstva koji svojim radom odgovore na koncepciju.

Prijave na stranici Prijavnica biti će otvorene do petka, 25.08.2017. godine.

Prijavljeni radovi mogu biti ostvareni u bilo kojem umjetničkom mediju. Neovisno o zadanim temama, izložbe predstavljaju primijenjeno stvaralaštvo i dizajn, dakle poziv se odnosi na sve kvalitetne radove iz spomenutog područja ostvarene u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Svi radovi odabrani za izlaganje na Salonu konkuriraju za glavne nagrade Salona.

Izložba će biti otvorena za javnost od 5. do 28. listopada u prostorima Muzeja Mimara, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, F22 – Dvorani Akademije dramskih umjetnosti, Galeriji ULUPUH te ostalim javnim prostorima. Izložbu 52. zagrebačkog salona će pratiti tiskani katalog.

Za više informacija o natječaju: 52. zagrebački salon

Zagrebački salon je, renomirana izložba suvremenog umjetničkog stvaralaštva. Utemeljena 1965. Godine. Godišnja je smotra naizmjence posvećena vizualnim umjetnostima, arhitekturi i urbanizmu te primijenjenim umjetnostima i dizajnu. Ovogodišnja središnja tema Salona je „(Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti“ - aktualna, izazovna tema koja pogađa samu bit egzistencije primijenjenog u njezinom transformativnom razdoblju. Prateća tematska izložba donosi konkretan zadatak revitalizacije kompleksa dvorca Jakovlje, dok će događanja laboratorija Zagrebačkog salona - *Zagrebački modni salon* predstaviti različita modna događanja, performanse, radionice i sl.

 
Odbor za odnose s javnošću, 03.08.2017 13:32
 

<<< Povratak

Print this page   
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

Centre for Development and Transfer of Textile and Clothing Technologies and Fashion Design
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Textile Science and Economy
 

TEDI
 

Textile Science Research Centre
 
 

RITEH d.o.o.
 

Croatian Academy of Engineering

8th Central European Conference
 
Editor: Željko Penava
Pages created by Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info