Faculty of Textile Technology
 

  Održana kreativna radionica za djecu "U MUZEJ DOJDI I LIPO SE PROJDI"
U ponedjeljak 7. kolovoza 2017., u Područnoj etnografskoj zbirci u Velom Ižu održana je kreativna radionica za djecu "U MUZEJ DOJDI I LIPO SE PROJDI". Radionicu su suorganizirali Narodni muzej Zadar i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet.

Na radionicu se odazvalo šesnaestero djece različitog uzrasta, a druženje u zbirci započelo je vodstvom kustosice–više dokumentaristice Narodnog muzeja Zadar Natali Čop koja je sudionike upoznala s izlošcima u postavu zbirke.

Izv. prof. dr. sc. Ana Sutlović sa Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta djecu je upoznala s metodom bojanja tekstila pigmentnim bojama, pri čemu su djeca prionula bojanju otisnutog motiva „lopiža“ - tipične keramičke posude za kuhanje koja se izrađivala u Velom Ižu. „Lopiž“ je bio otisnut na torbi koju su djeca mogla ponijeti kao uspomenu.

Ovim edukativnim događanjem sudionici su se upoznali s elementima tradicijske baštine otoka Iža, naučili ponešto o bojanju tekstila te se uz sve to i dobro zabavili.
Lipo li je u muzej dojti! — eZadar.hr

  Prilog:
  u muzej dojdi i lipo se projdi.jpg

 
Odbor za odnose s javnošću, 11.08.2017 10:38