Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 
 Kalendar nastave
 2019./2020.
 
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
    TTF Facebook
   TTF YouTube
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
 
RSS feed Srca
RSS feed Sveučilišnog računskog centra

Olakšan pristup podacima o AAI@EduHr elektroničkom identitetu

Srce je putem novog web-sjedišta krajnjim korisnicima sustava AAI@EduHr omogućilo uvid u podatke vezane uz njihov elektronički identitet i način njegovog korištenja, kao i primanje potrebnih obavijesti.Potpuno novi tečaj "Uvod u Linux"

Imate li želju ili potrebu upoznati se s operacijskim sustavom Linux, novi tečaj "Uvod u Linux" mogao bi biti odličan odabir za vas.U Dabru implementirana podrška za pohranu i prikaz novog digitalnog objekta

U repozitorijima u Dabru implementirana je podrška za pohranu i prikaz digitalnog objekta Obrazovni sadržaj.Projekt HR-ZOO predstavljen upravama partnerskih sveučilišta i njihovih sastavnica

Tijekom lipnja i srpnja 2019. godine, Srce je predstavilo projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) na sjednicama Senata partnerskih sveučilišta na projektu.Ljetno radno vrijeme Helpdeska

U razdoblju od 20. srpnja do 18. kolovoza 2019. Helpdesk Srca radit će radnim danom od 8 do 16 sati.Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 


 
Vijesti
 
 
  Radionica na temu glagoljice "COLORINA - U muzej dojdi i lipo se projdi" u Velom Ižu

U ponedjeljak, 29. srpnja 2019. u Domu kulture u Velom Ižu održana je dječja kreativna radionica na temu glagoljice uz izložbu "1000 GODIŠĆ GLAGOLJICE NA IŽU" na kojoj su izloženi kameni, rukopisni i tiskani glagoljski spomenici otoka Iža te mnoštvo fotografija. Suorganizatori radionice su Narodni muzej u Zadru i Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet. Radionice se odražavaju treću godinu pod nazivom "COLORINA - U MUZEJ DOJDI I LIPO SE PROJDI", čime se nastavlja edukativna aktivnost približavanja baštine Iža djeci u sprezi muzejske i sveučilišne suradnje. Radionicu su osmislile i vodile izv. prof. dr. sc. Ana Sutlović i kustosica prof. Natali Čop.

Odbor za odnose s javnošću, 05.08.2019 10:54 Prilog   Cijeli tekst
 
  U tijeku su prijave za Startup Factory 2019!

Obavještavamo studente Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta da su prijave za četvrti ciklus ZICER-ovog predakceleracijskog programa Startup Factory u tijeku. Ovaj jedinstveni program, kojeg je Grad Zagreb putem ZICER-a pokrenuo prije 4 godine, uz bespovratna novčana sredstva razvojnim timovima i startupovima osigurava intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku.
Prijave su otvorene do 15 rujna 2019.
Više informacija pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 23.07.2019 11:31 Prilog   
 
  Upisi studenata u 1. godinu sveučilišnih i stručnih preddiplomskih studija u akademskoj godini 2019./2020., rujanski upisni rok

Upisi u prvu godinu preddiplomskih studijskih programa na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu provodit će se u rujanskom upisnom roku 19. i 20. rujna 2019. godine i to za sljedeće studijske programe:

1.Tekstilna tehnologija i inženjerstvo - TTI (smjerovi: Odjevno inženjerstvo, Projektiranje i menadžment tekstila, Tekstilna kemija, materijali i ekologija), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

2.Tekstilna tehnologija i inženjerstvo - TTI, smjer: IDTO (Industrijski dizajn tekstila i odjeće), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

3.Tekstilni i modni dizajn - TMD (smjerovi: Modni dizajn i Dizajn tekstila), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a)

4.Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija - TOOT (smjerovi: Tekstilna tehnologija –kemijska ili -mehanička, Odjevna tehnologija i Obućarska tehnologija), preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin, Hallerova aleja 6a)

5.Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija - TOOT, smjer: DO (Dizajn obuće),preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin, Hallerova aleja 6a)

Provjera posebnih sposobnosti (provjera sposobnosti likovnog izražavanja i kreativnosti) provodi se za studijske programe pod sljedećim rednim brojevima: 2., 3. i 5. i to na dane 4. i 5. rujna 2019. za studijske programe s mjestom izvođenja u Zagrebu te 6. rujna 2019. za studijski program s mjestom izvođenja u Varaždinu. Prijave za provjeru posebnih sposobnosti predaju se osobno u Studentskoj referadi u Zagrebu (za studijske programe 2. i 3.) i Varaždinu (za studijski program 5.) ili putem preporučene pošte u razdoblju od 28. do, uključivo, 30. kolovoza 2019.

Detaljne informacije o upisima u prvu godinu preddiplomskih studija pogledajte u prilogu.

Studentska referada, 22.07.2019 13:04 Prilog   Cijeli tekst
 
  Studentske kotizacije za Sport Fest konferenciju

Obavještavamo studente Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološko fakulteta da se i ove godine održava Sport Fest u periodu 4. - 6. listopada 2019. u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Ove godine pripremljen je i studentski paket po akcijskoj cijeni koja traje do 1. rujna 2019. Za sva pitanja i prijave, molimo, obratiti se na e-mail: karla@absport.hr.
Više o Sport Festu pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 22.07.2019 11:16 Prilog   
 
  Suradnja studenata Kostimografije s Osorskim glazbenim večerima

Na 44. Osorskim glazbenim večerima, 23. srpnja 2019. bit će praizvedena domaća komorna opera U traganju za plavom pticom Olje Jelaske. Libreto je, prema Maeterlincku, napisala Sanja Ivić. Glazbena izvedba povjerena je ansamblu Cantus pod umjetničkim vodstvom Branka Mihanovića. Autorice kostima su studentice Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, diplomskog studija Tekstilnog i modnog dizajna, smjer Kostimografija (ak. god. 2018./19.) Dora Črnjević i Nikolina Vidović, pod mentorstvom doc. art. Barbare Bourek, doc. dr. sc. Irene Šabarić i asistentice Franke Karin, mag.ing.tech.tex.

Odbor za odnose s javnošću , 19.07.2019 14:20    Cijeli tekst
 
  Obavijest o upisu u I. godinu preddiplomskih sveučilišnih i preddiplomskih stručnih studija ak. god. 2019./2020. na Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet – srpanjski razredbeni rok

Upisi studenata koji će prema konačnoj rang listi u aplikaciji Postani student steći pravo upisa na preddiplomske sveučilišne studijske programe:

1. Tekstilna tehnologija i inženjerstvo - TTI (smjerovi: Odjevno inženjerstvo, Projektiranje i menadžment tekstila, Tekstilna kemija, materijali i ekologija), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb)

2. Tekstilna tehnologija i inženjerstvo – TTI, smjer: IDTO (Industrijski dizajn tekstila i odjeće), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb)

3. Tekstilni i modni dizajn - TMD (smjerovi: Modni dizajn i Dizajn tekstila), preddiplomski sveučilišni studij, trajanje 3 godine (Zagreb)

po osobnoj potvrdi odabira studijskog programa u aplikaciji Postani student, provoditi će se u Studentskoj referadi na adresi Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagreb od 17. do 19. srpnja 2019. godine od 10,00 do 15,00 h uz osobnu predaju niže navedenih dokumenata.

Upisi studenata koji će prema konačnoj rang listi u aplikaciji Postani student steći pravo upisa na preddiplomske stručne studijske programe:

1. Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija – TOOT (smjerovi: Tekstilna tehnologija – kemijska ili - mehanička, Odjevna tehnologija i Obućarska tehnologija), preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin)

2. Tekstilna odjevna i obućarska tehnologija – TOOT, smjer: DO (Dizajn obuće), preddiplomski stručni studij, trajanje 3 godine (Varaždin)

po osobnoj potvrdi odabira studijskog programa u aplikaciji Postani student, provoditi će se u Studentskoj referadi na adresi Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Hallerova aleja 6a, 42000 Varaždin u jednakim terminima uz osobnu predaju niže navedenih dokumenata.

Prilikom upisa potrebno je priložiti dokaz o državljanstvu (preslika), Izvadak iz matice rođenih (preslika), jednu fotografiju 4x6 cm te potvrdu o uplati troškova upisa u iznosu od 400,00 kuna, a koji se uplaćuje na račun primatelja: Tekstilno-tehnološki fakultet, Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagreb; IBAN račun: HR4223600001101271363; model: HR00; pozivom na broj primatelja: 6526451-OIB (pristupnika); s opisom plaćanja: za upis – IME I PREZIME (upisati ime i prezime pristupnika).

U slučaju nepristupanja upisu u navedenom roku gubi se pravo upisa.

Termin prijema novoupisanih studenata I. godine preddiplomskih studija biti će oglašen naknadno na mrežnim stranicama i oglasnoj ploči Fakulteta.

Prodekanica za nastavu: prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, 12.07.2019 10:26    
 
  Hrvatski mediji popratili svjetske uspjehe prof. dr. sc. Dubravka Rogalea

Članak o patentima i inovacijama prof. dr. sc. Dubravka Rogalea i njegovog tima koji djeluje u Laboratoriju za procesne parametre Zavoda za odjevnu tehnologiju Sveučilišta u Zagreb Tekstilno-tehnološkog fakulteta objavljen je na stranicama tportal-a: www.tportal.hr / sve se to kroji u Zagrebu 7. srpnja 2019.

Odbor za odnose s javnošću, 12.07.2019 10:25    
 
  Festival varaždinskih dvorišta – TTF Studijska jedinica Varaždin i Varteks „Dvorište s pepita uzorkom“

Na Festivalu varaždinskih dvorišta koji se u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina održao 6. i 7. srpnja 2019. u dvorištu Vugrinec održana je interaktivna izložba i radionica nastala u suradnji Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Varteksa. Uz zanimljive detalje iz modne povijesti Varteksa, izloženih primjera varteksovih kaputa, ilustracija, krojnih slika, motiv pepita uzorka prikazan je i demonstracijom izrade uzorka tkanjem.

Odbor za odnose s javnošću, 11.07.2019 14:48 Prilog   Cijeli tekst
 
  Javni poziv za prijavu predavača - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih raspisala je Javni poziv za prijavu domaćih predavača na 3. Danima strukovnih nastavnika u okviru ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“.
Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Agencije – www.asoo.hr

Odbor za odnose s javnošću, 09.07.2019 13:42    Cijeli tekst
 
  Dodijeljene Rektorove nagrade u kategoriji (b) i (f)

Studentima Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, smjer Kostimografija, 2.godina, 3. srpnja 2019. dodijeljene su dvije Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019. Nagrade su dodijeljene u kategoriji (b) Nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) u umjetničkom području i kategoriji (f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u umjetničkom području.

Odbor za odnose s javnošću , 09.07.2019 13:37 Prilog   Cijeli tekst
 

   Stariji članci >>>

Strana 1 od 237

Ispis stranice   
 
 
Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 

Internacionalizacija doktorskog studija Tekstilna znanost i tehnologija
 

IP-2018-01-6363 Development and thermal properties of intelligent clothing
 

Textile Science Research Centre
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info