Sveučilište u Zagrebu
EN   
 
 Studomat - upute
Studomat
http://www.isvu.hr/javno/hr/index.shtml
 ISVU Ispiti - Česta pitanja
 Kalendar nastave
Nastavnički portal
e-učenje
Merlin nova inačica (2018/2019)
Merlin stara inačica (2017/2018)
 
 webmail
 racunala.ttf.hr
 osobne stranice
 članci / vijesti
 
Sveučilište u Zagrebu
Novosti

Kampusijada 2014.
Ove će se godine Kampusijada održati 29. svibnja na tradicionalnoj lokaciji - u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.

Noć knjige 2014.
Već skoro sedamdeset godina 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Znanstveni skup o Antunu Barcu
U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, od 24. do 26. travnja 2014. u Zagrebu i Crikvenici održavat će se znanstveni skup o Antunu Barcu.

Polaganje kamena temeljca Studentskog restorana Agronomskog i Šumarskog fakulteta
Svečanost će se održati u utorak 22. travnja 2014. u 12 sati na Agronomskom fakultetu.

Javno predstavljanje rezultata provedenih istraživanja
U sklopu projekta Modernizacija doktorske izobrazbe kroz implementaciju Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira tijekom veljače provedena su istraživanja među poslodavcima i doktorandima svih hrvatskih sveučilišta.

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu
Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani je rektor Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje.

Održan međunarodni kongres studenata "ERFUSS"
Na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u petak 11. travnja 2014. u 10 sati svečano je otvoren Međunarodni kongres studenata „ERFUSS“.

Tekstilno-tehnološki fakultet
Prilaz baruna Filipovića 28a
10000 ZAGREB
Tel: 01/ 3712 500
Fax: 01/ 3712 599
E-mail: fakultet@ttf.hr
 
 
Zavod za materijale, vlakna i ispitivanje tekstila
 
 
Predstojnik: doc. dr. sc. Ružica Brunšek
Adresa: Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 3712 521
Fax: +385 1 3712 599
E-mail maja.somogyi@ttf.hr

Zavod za materijale, vlakna i ispitivanje tekstila nastavlja kontinuitet u dijelu djelatnosti prijašnjeg Zavoda za tekstilno-kemijsku tehnologiju i ispitivanje materijala. Kao samostalna organizacijska jedinica osnovan je tijekom aktivnosti na implementaciji načela bolonjskog procesa i osuvremenjivanja TTF-a, s ciljem da se oformi snažna nastavno-istraživačka jezgra, sposobna da prati suvremeni svjetski razvoj u području materijala unutar kojih tekstilni materijali imaju izuzetno značajno mjesto.
Stoga je djelatnost Zavoda prvenstveno vezana uz široki spektar materijala s vlaknima kao temeljnom komponentom – od modernih tekstilija za konvencionalnu primjenu i zaštitnu odjeću, visokozahtjevnih tehničkih materijala kakvi se danas koriste u tehnici, industriji, građevinarstvu, vrhunskom sportu i ekologiji do sofisticiranih i pametnih materijala za područje medicine i posebne namjene. Naglasak je na izučavanju međuzavisnosti kemijske i molekulne građe i rezultirajućih svojstva, primjeni najnovijih metoda i postupaka ispitivanja raznovrsnih svojstava konvencionalnih i tehničkih tekstilija, razvoju metodike ispitivanja i ocjenjivanja posebnih, složenih i teško mjerljivih svojstava te na ispitivanjima u svrhu kontrole i osiguranja kvalitete te upravljanja okolišem.
U skladu s time su osmišljeni novi nastavni programi kolegija čiji su nositelji djelatnici Zavoda, a koje slušaju studenti na većini modula preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija. Za većinu kolegija postoje odgovarajući udžbenici, a teorijski sadržaji potkrijepljuju se potrebnim laboratorijskim vježbama.
Znanstveno-istraživački rad uglavnom se odvija u okviru znanstvenih i tehnologijskih projekata, a rezultati istraživanja objavljuju se u relevantnoj znanstveno-stručnoj periodici te izlažu na znanstvenim i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu.
Intenzivna je i publicistička i stručna aktivnost djelatnika Zavoda u mnogim područjima, kao: djelatnosti normizacije u okviru Hrvatskog zavoda za norme, na projektu vizualnog označivanja hrvatskih proizvoda (HGK), restauraciji tekstila (Hrvatski restauratorski zavod), promicanju i popularizaciji tekstilne struke suradnjom na enciklopedijskim izdanjima (HLZ M. Krleža) i dr.
Posebno valja istaknuti mnogobrojna ispitivanja koja se na Zavodu provode u svrhu kontrole i osiguranja kvalitete, razvoja novih proizvoda, ekspertiza i istraživanja uzroka odstupanja u kvaliteti tekstilija za potrebe vanjskih naručitelja koji se bave proizvodnjom, preradom, prodajom i primjenom tekstilnih materijala i proizvoda.
Za potrebe nastave, znanstvenog i stručnog rada na raspolaganju su četri specijalizirana laboratorija:

U okviru Studija u Varaždinu organizirana je nastava iz preddiplomskog stručnog studija, a nastavnici sudjeluju i u realizaciji znanstveno istraživačkih i tehnologijskih projekata, a stručno djeluju preko pripadajućeg zavoda.


Djelatnici:

Djelatnik Kolegij
dr. sc. Antoneta Tomljenović, prof. Ispitivanje tekstila i odjeće, Kvaliteta tekstila i odjeće, Tekstilni materijali, Upravljanje kvalitetom tekstila i odjeće, Tekstil za zaštitu od ultraljubičastog zračenja 
dr. sc. Edita Vujasinović, prof. Objektivno vrednovanje tekstila i odjeće, Pametni materijali, Recikliranje tekstilnih materijala, Restauracija i konzervacija tekstila i odjeće, Suvremene metode identifikacije vlakana, Visokoučinkovita vlakna, Vlakna I, Vlakna II, Vlakna iz novih polimera, Vlaknima ojačani kompoziti, Tekstilna vlakna i materijali, Materijali za visoku modu, Mehanika vlaknatih kompozita, Vlakna iz biorazgradivih polimera, Vlakna u forenzici 
dr. sc. Sanja Ercegović Ražić, izv. prof. Ispitivanje oštećenja tekstilija, Ispitivanje tekstila, Proizvodnja i modifikacija umjetnih vlakana, Upravljanje okolišem u tekstilstvu, Udobnost tekstila i odjeće i mogućnosti vrednovanja, Primjena hladnih plazmi u obradi tekstila 
dr. sc. Ružica Brunšek, doc. Pametni materijali, Recikliranje tekstilnih materijala, Restauracija i konzervacija tekstila i odjeće, Suvremene metode identifikacije vlakana, Visokoučinkovita vlakna, Vlakna I, Vlakna II, Vlakna iz novih polimera, Vlaknima ojačani kompoziti, Tekstilna vlakna i materijali 
dr. sc. Maja Somogyi Škoc, doc. Fizikalno-mehanička ispitivanja tekstila, Medicinski tekstil, Tehnički tekstil, Tekstilni eko-proizvodi, Tehnički tekstil u separacijskim procesima 
mag. ing. techn. text. Tea Kaurin, asistent  
mag. ing. techn. text. Marijana Pavunc Samaržija, asistent  
mag. ing. techn. text. Jelena Peran, asistent  
mag. ing. techn. text. Tanja Vukelić, asistent  
dr. sc. Maja Andrassy, vanjski suradnik (prof.) Materijali za visoku modu 
dr. sc. Ružica Čunko, vanjski suradnik (prof.)  
dr. sc. Emira Pezelj, vanjski suradnik (prof.)  
Marica Milaković, tehnički suradnik  
 
Ispis stranice   
 
 

Centar za razvoj i transfer tekstilnih i odjevnih tehnologija i modni dizajn
 

International Textile
Clothing & Design
Conference
 

Tekstilna znanost i gospodarstvo
 

TEDI
 

Upravljanje kvalitetom
 

Cjeloživotno obrazovanje
 

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies)
 

International Relations Office - Ured za međunarodnu suradnju
 

Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta
 
 

Textile Science Research Centre
 

www.progecad.com.hr
 

Servis tekstilnih europskih projekata
 

Hrvatska akademija tehničkih znanosti

8th Central European Conference
 
urednik: Željko Penava
stranice izradio: Bojan Mauser
E-mail: weburednistvo@ttf.hr
 
Home Copy/Paste Info