Service for Textile European Projects
     Faculty of Textile Technology, University of Zagreb
Servis Tekstilnih Europskih Projekata
    Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Vijesti
 

  Radionica
Akademija za europsko pravo Ljubljana u suradnji sa European Training Academy, LION Inženjering Zagreb i Ulix d.o.o., organizira radionicu pod nazivom „KAKO NAPISATI DOBAR PROJEKT ZA FINANCIRANJE ISTRAŽIVAČKO-INOVACIJSKIH PROGRAMA EU »OBZOR 2020«?“ Detaljne informacije i prijavnicu možete naći na niže navedenom linku i programu u prilogu.
http://www.evropska-akademija.eu/
Voditeljica STEP-a: doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac, 16.01.2015 07:49 Prilog   
 
  Konferencija "EU za mlade"
Konferenciju „EU za mlade“ , koja je u organizaciji predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, održat će se 12. prosinca 2014. godine, s početkom u 10 sati (registracija u 9.30 sati) u Hotelu Panorama u Zagrebu (Trg Krešimira Ćosića 9). Prijava za sudjelovanje na konferenciji obavlja se isključivo putem prijavnog obrasca koji uz sve ostale informacije o navedenom događanju možete naći na slijedećoj web stranici: http://www.strukturnifondovi.hr/najava-konferencija-eu-za-mlade
Koordinatorica STEPA-a: Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac, 05.12.2014 07:54    
 
  Održan Informativni dan Europskog istraživačkog vijeća
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, u suradnji s Europskom komisijom, organiziralo je 22. listopada 2014. godine Informativni dan Europskog istraživačkog vijeća (ERC). Na događaju je isticano kako prepoznatljivost i ugled Europskog istraživačkog vijeća, vodeće europske organizacije za potporu vrhunskih znanstvenih istraživanja, treba biti primjer i pomoć hrvatskim znanstvenicima da povećaju broj i kvalitetu prijava za jednu od financijskih potpora u okviru Vijeća. U prilogu se nalaze prezentacije o strategiji, evaluacijskom procesu i modelima financiranja.
Koordinatorica STEPA-a: Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac, 04.11.2014 13:31 Prilog   
 
  Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) u okviru natječaja  Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada  koji se provodi u okviru Prioriteta 3. Unapređenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju. Sve informacije o navedenom natječaju možete naći na slijedećoj web stranici:
http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/82
Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac – koordinatorica STEP-a, 05.09.2014 09:09    
 
  Noviteti vezani uz program HORIZON 2020
Na slijedećem linku dostupni su svi noviteti vezani uz program HORIZON 2020.
http://horizon2020projects.com/publications/
Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac – koordinatorica STEP-a, 05.09.2014 09:08    
 
  Informacije vezane uz događanja u okviru programa Obzor 2020
Informacije vezane uz događanja u okviru programa Obzor 2020 ...
Koordinatorica STEP-a: Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac, 01.04.2014 07:19    Cijeli tekst
 
  Susreti poslovnog umrežavanja
U utorak 18. ožujka na Sveučilištu u Zagrebu održani su Susreti poslovnog umrežavanja (brokerage event) koji su okupili više od 30 predstavnika tvrtki i organizacija te tridesetak znanstvenika sa Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković, održano je preko 400 individualnih poslovnih sastanaka na kojima su sudionici dobili priliku za pronalaženje novih partnera.
Na slijedećoj poveznici možete pronaći prezentacije uvodnih predavanja i listu prijavljenih s kontaktima. http://cirtt.unizg.hr/pages/events/brokerage-events/brokerage_nano_im14?lang=hr
Suradnju i komunikaciju vezanu uz navedeno područje možete ostvariti prijavom na društvenu mrežu Publiconn .
Koordinatorica STEP-a: Doc. dr. sc. Sandra Flinčec Grgac, 20.03.2014 15:58    
 
  1. Dunavski financijski dijalog
za provedbu Strategije EU za Dunavsku regiju (EU Strategy for the Danube Region – EUSDR) kao makro-regionalne strategije usvojene 2010. godine od strane EU Komisije, a koja obuhvaća sve zemlje uz Dunav - u Beču se u 22. i 23. ožujka 2012. godine organizira prvi Dunavski financijski dijalog.
Dr. sc. Sandra Bischof Vukušić - Voditeljica STEP-a, 22.02.2012 22:15 Prilog   Cijeli tekst
 
  Održana konferencija o internacionalizaciji poslovanja i inovacija
U Zagrebu je 24. studenog 2010. održana Konferencija o internacionalizaciji poslovanja i inovacija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Poslovno - inovacijskog centra Hrvatske BICRO u okviru Europske poduzetničke mreže Hrvatske (EEN). Cilj konferencije bio je analizirati i poduzetnicima približiti postojeće nacionalne, ali i europske sustave i strukture (programe, fondove i sl.), koji potiču i doprinose razvoju inovativnih i međunarodno aktivnih tvrtki, te na taj način potaknuti hrvatska poduzeća na aktivno djelovanje u pravcu internacionalizacije poslovanja te usmjeravanja prema inovativnom razmišljanju i poslovanju.
Dr. sc. Sandra Bischof Vukušić - Voditeljica STEP-a, 03.12.2010 08:14 Prilog   Cijeli tekst
 
  FP7 Info-dan za NMP temu
15. rujna 2010. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske održat će se Informativni dan za Sedmi okvirni program Europske unije za istraživanje i razvoj (FP7) s naglaskom na temu Nanoznanosti, nanotehnologije, materijali i nove proizvodne tehnologije (NMP). Događaj se organizira povodom novih natječaja za prijavu projekata otvorenih za područje FP7 NMP koji su objavljeni 20. srpnja 2010. Cilj mu je upoznati sve potencijalne prijavitelje projekata, a naročito poduzeća, s pravilima i mogućnostima sudjelovanja u Sedmom okvirnom programu.
Na ovoj radionici dr.sc. Edita Vujasinović će održati predavanje pod naslovom: Projekti u FP7 NMP iz iskustva hrvatskog evaluatora. Program radionice je u prilogu.
Koordinator FP7-REGPOT-2008-1: T-Pot projekta
Dr.sc. Sandra Bischof Vukušić, izv.prof.
, 14.09.2010 17:56
Prilog   
 

<<< Noviji članci   Stariji članci >>>

Strana 4 od 6