Service for Textile European Projects
     Faculty of Textile Technology, University of Zagreb
Servis Tekstilnih Europskih Projekata
    Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Vijesti
 

  1. Dunavski financijski dijalog

za provedbu Strategije EU za Dunavsku regiju (EU Strategy for the Danube Region – EUSDR) kao makro-regionalne strategije usvojene 2010. godine od strane EU Komisije, a koja obuhvaća sve zemlje uz Dunav - u Beču se u 22. i 23. ožujka 2012. godine organizira prvi Dunavski financijski dijalog.

Radi se o zajedničkoj inicijativi Europske komisije i dunavskih zemalja te drugih dionika kojoj je glavni cilj usklađivanje postojećih programa i politika kako bi se osnažila suradnja i integracija.

Strategijom je određeno jedanaest prioritetnih područja. Unutar desetog prioritetnog područja „Institucionalni kapaciteti i suradnja“, za čiju su koordinaciju zadužene Austrija (grad Beč) i Slovenija, kao važan element istaknuta je pomoć vlasnicima projekata u regiji na razvoju projektnih prijedloga, te usklađivanje različitih izvora sredstava.

Unutar tog prioriteta u Beču se u ožujku planira organizirati prvi Dunavski financijski dijalog, kao dio niza takvih dijaloga, koji ima za cilj okupiti mala i srednja poduzeća i financijske institucije iz cijele Dunavske regije.

Mala i srednja poduzeća i obrtnici imat će priliku predstaviti svoje projekte i upoznati se sa raspoloživim izvorima sredstava (zajmova, bespovratnih potpora, garancija) za njihovo financiranje.

Prihvatljivi su projekti koji se odnose na prioritete Strategije EU za Dunavsku regiju s budžetom između 1 i 25 milijuna EUR, iz područja:
- transporta
- energije
- kulture
- okoliša
- tehnologija
- obrazovanja
- sigurnosti.

Sudjelovanje je moguće samo na temelju prijave.

Zainteresirani više informacija mogu pronaći u dokumentima priloženim uz ovu obavijest:
- Program Dunavskog financijskog dijaloga
- Strategija EU za Dunavsku regiju
- Kriteriji za odabir projekata
- Obrazac prijave

  Prilog:
  1 - Draft Invitation.pdf
  4 - Application-form_SMEs.doc
  2 - EU_Strategy_Danube_Region.pdf
  3 - Project selection criteria.pdf

 
Dr. sc. Sandra Bischof Vukušić - Voditeljica STEP-a, 22.02.2012 22:15
 

<<< Povratak