Service for Textile European Projects
     Faculty of Textile Technology, University of Zagreb
Servis Tekstilnih Europskih Projekata
    Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Vijesti
 

  STEP
Na 3. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Tekstilno-tehnološkog fakulteta održanoj 15. siječnja 2007. dr.sc. Sandra Bischof Vukušić je održala predavanje pod naslovom: FP7 Prvi natječaji (First Calls). Prezentaciju možete naći u STEP rubrici Prezentacije pod naslovom STEP 15.01.2007.
dr.sc. Sandra Bischof Vukušić, 09.02.2007 10:42    
 
  Održana radionica: Prijava projekata u Sedmom okvirnom programu Europske unije
Workshop pod nazivom: "Prijava projekata u Sedmom okvirnom programu Europske unije" održan je  30. listopada 2006.g. u predavaonici A-301 na 3. katu TTF-a.
Na radionici su bile prikazane najznačajnije teme sa 3-dnevnog FP 7 workshopa održanog na Koločepu, 27-29. rujna 2006.g.  Kompletne prezentacije s koločepove radionice možete naći  na stranicama STEP-a pod rubrikom prezentacije .  Prezentaciju održanu na TTF radionici naći ćete pod nazivom: STEP-Otok znanja .
Zahvaljujem svim djelatnicima TTF-a, kao i suradnicima sa Šumarskog fakulteta koji su se odazvali pozivu, prisustvovali ovoj drugoj u nizu STEP radionica i svojim ispunjavanjem anketnog listića sudjelovali u izboru teme za slijedeću STEP radionicu.
, 31.10.2006 12:38    
 
  Workshop: Prijava projekata u Sedmom okvirnom programu Europske unije
Workshop pod nazivom: "Prijava projekata u Sedmom okvirnom programu Europske unije" biti će održan 30. listopada s početkom u 12 h na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića 30, u predavaonici A-301 na 3. katu...
dr. sc. Sandra Bischof-Vukušić, 25.10.2006 10:19    Cijeli tekst
 
  Održana radionica Priprema za FP 7 projekte
Workshop pod nazivom: "Priprema za FP7 projekte" održan je 11. srpnja 2006.g...
dr.sc. Sandra Bischof Vukušić, koordinator STEP-a, 17.07.2006 09:40    Cijeli tekst
 
  Workshop: "Priprema za FP7 projekte"
Workshop pod nazivom: "Priprema za FP7 projekte" biti će održan 11. srpnja s početkom u 10 h na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Prilaz baruna Filipovića 30, u predavaonici A-301 na 3. katu. Workshop je organiziran u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a predavanja će držati Gordana Prutki-Pečnik, NCP koordinator FP projekata i dr.sc. Sandra Bischof Vukušić, doc. koordinator STEP-a. Workshop će sudionicima omogućiti dobivanje najnovijih informacija vezanih uz sadržaj i pravila sudjelovanja u Sedmom Okvirnom Programu. Prezentacije će naknadno biti objavljene na stranicama STEP-a.
, 05.07.2006 14:39    
 
  STEP službeno počeo s radom
Servis Tekstilnih Europskih Projekata (STEP) osnovan na našem fakultetu je dana 20. veljače 2006. službeno počeo s radom. Kontakt osobe izabrane sa strane svojih Zavoda prisustvovale su ovom sastanku, nakon čega će stranice STEP-a biti uvršene na naše web stranice. STEP je također dobio svoju E-mail adresu, te se za sve informacije i prijedloge u vezi EU projekata slobodno obratite na: step@ttf.hr
Bojan Mauser, 21.02.2006 14:11    
 
  Objavljeni natječaji unutar Tempus projekata

Natječaji za Individualne stipendije za mobilnost (Individual Mobiliy Grant – IMG), te Strukturne i komplementarne mjere (Structural and Complementary Measures – SCM) bili su otvoreni do 15. veljače. Slijedeći rok za prijavu je 15. listopad 2006.

Sa strane Tekstilno-tehnološkog fakulteta predana je prijava:
dr.sc. Sandra Bischof Vukušić za IMG – tip 1: Priprema za JEP (Joint European Project) pod nazivom: Applicability of Lifelong learning (LLL) in context of textile engineering, management and design

Cilj ove stipendije je priprema za budući JEP projekt voditeljice dr.sc. Maje Andrassy, izv.prof., za koji je izabran: School of Textiles, The University College of Boras, Sweden u svojstvu potpisnika ugovora.

Bojan Mauser, 15.02.2006 15:43    
 
  Objavljen natječaj unutar Šestog okvirnog programa (FP6): Specific Support Actions (SSA) for Western Balkan Countries

Natječaj je objavljen na ovoj web stranici . Rok za prijavu je 6. ožujka 2006., a prijave se šalju Europskoj komisiji isključivo elektroničkim putem.

Na ovaj natječaj se Tekstilno-tehnološki fakultet prijavljuje s temom:
Reinforcement of Croatian Textile Research Capacities (CROTEXCAP).

Predviđeni ciljevi ovog projekta su:

  • uspostava Tekstilnog Istraživačkog Centra (Textile Research Centre)
  • izrada baze podataka za sektor tekstila i odjeće (uključivanje industrije u bazu podataka za FP7)
  • povećanje suradnje između fakulteta i industrije
  • organiziranje radionica u svrhu edukacije o EU projekata (koordinacija projekata, financijski menadžment)
  • radionice s pojedinim tematskim jedinicama (tekstil, odjeća, dizajn, menadžment) za djelatnike fakulteta i predstavnike industrije
  • organiziranje predavanja gostujućih profesora
    povećanje mobilnosti djelatnika i studenata, prvenstveno doktoranda
  • primjena koncepta "e-learning" na našem fakultetu

Detaljnije informacije o ovom projektu mogu se dobiti od koordinatora projekta: dr.sc. Sandre Bischof Vukušić, doc. 

Bojan Mauser, 14.02.2006 17:20    
 

<<< Noviji članci   

Strana 6 od 6