hr_flag
 
 
en_flag

Dr.sc. Željko Penava PREPORUČA:

Korisne i zanimljive poveznice (linkovi)

Klik mišem na sliku poveznice vodi vas na opisane stranice u novom prozoru. Hvala na interesu!

Za moje studente/ice:


TEKSTIL - stručni i znanstveni časopis o tekstilu, tekstilnom gospodarstvu, ekologiji. Časopis redovito prati i objavljuje nove tehnologije i razvoj tekstilne industrije i tekstilne znanosti. Izuzetno korisno za studente, buduće tekstilne inžinjere, magistre i doktore..

Arahne CAD/CAM sustav - poveznica na stranice Arahne d.o.o., proizvođača svjetski poznatog CAD/CAM sustava za dizajn i pripremu proizvodnje tkanina. Ovaj sustav koristim na vježbama za studente koji slušaju ovaj kolegij a na ovim stranicama možete pronači mnogo detalja koje na predavanjima i vježbama ne stignemo obraditi. Napominjem da je ovaj sustav često temelj studentskih završnih i diplomskih radova.

Za sve tekstilce i one koji se za tekstil zanimaju:


PORTAL za TEKSTIL i ODJEĆU - jedini hrvatski specijalizirani portal za tekstilce, trenutno u eksperimentalnoj fazi. Na tom projektu sam osobno sudjelovao, izvorno je moja ideja a realizacija mojih suradnika i supatnika. Svakako preporučam da se registrirate i prijavite te svojim čestim obilaskom pronađete puno zanimljivog materijala i sadržaja za sebe.

PANTONE - svjetski poznati proizvođač kolekcija boja, i to konkretno tekstilnih boja. Na ovom linku možete pronači trendove boja za narednu sezonu, eventualno naručiti kataloge boja za vašu tvrtku ili obrt. Svakako je preporučljivo prosurfati cijeli njihov vrlo raznoliki i bogati web prostor.
HIST - Hrvatski inženjerski savez tekstilaca (HIST) je udruga koja u sadašnjem organizacijskom obliku, iako pod različitim imenima, djeluje više od pedesetak godina. HIST trenutačno udružuje priblžno tisuću diplomiranih tekstilnih inženjera, tekstilnih inženjera i tekstilnih tehničara u u svom sastavu. Savez djeluje u svim većim hrvatskim gradovima i u središtima u kojima je tekstil tradicionalno bio jaka industrijska grana. U Savezu značajnu ulogu imaju i tekstilne tvrtke koje donacijama podržavaju udrugu.

Od općeg interesa:

Hrvatska znanstvena bibliografija - CROSBI trenutno pohranjuje podatke o 190.000 znanstvenih i stručnih radova i 4.000 cjelovitih radova hrvatskih autora. Napominjemo da pohranom svog rada u elektroničku arhivu CROSBI osiguravate trajnu pohranu i pristup svom radu, štitite pravo prvenstva i povećavate utjecaj svog rada unutar znanstvene zajednice.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa obavlja upravne i druge poslove koji se odnose na: razvitak znanstvenoistraživačke djelatnosti i znanstveno-teh­ničkih informacija i komunikacija; razvitak znanstvenoistraživačkih i drugih pravnih osoba; razvitak znanosti i primjenu znanstvenih dostignuća u pojedinim područjima; usklađivanje financiranja programa neprestane istraživačke djelatnosti i ugovornih projekata u svrhu ostvarivanja Nacionalnoga znanstvenoistraživačkog programa te znanstvenih projekata od posebnog interesa; planiranje, usklađivanje i provođenje razvitka informatičke djelatnosti i njezino povezivanje u cjeloviti informacijski sustav u Republici Hrvatskoj.

Vezano uz računalnu tehnologiju:

BUG - najpoznatiji hrvatski časopis za informatiku i računalnu tehnologiju.
Poveznica (link)Opis
Dizajnirao i programirao Željko Penava | Principi privatnosti | Uvjeti korištenja