unizg Pretraga

# Moj faks moj ponos

Upoznajte naše vrijedne studente! Iako su naši studenti cijele akademske godine izrazito vrijedni i dobivaju niz priznanja/pohvala i nagrade, ipak moramo istaknuti one koji su u turbulentnoj akademskoj 2019./2020. godini nagrađeni Rektorovim nagradama!

Jeste li znali da smo ove godine osvojili čak šest Rektorovih nagrada u tri kategorije? Studenti su ilustrirali životnu priču svojih projekata: od nastanka ideja pa sve do izazova s kojima su se oni susreli.


U procesu oblikovanja odjeće crtež je jedan od elemenata u strategiji razvoja ideje. Modna ilustracija predstavlja zaokruženu odjevnu misao, izraženu kombiniranim likovnim tehnikama. Više o tome pročitajte u prilogu:

    

Kroz problemski zadatak izrade autoportreta, studenti su intervencijom na svojim autobiografskim fotografijama, različitim likovnim tehnikama izradili mapu radova promišljajući o sebi i svom identitetu. Više o tome pročitajte u prilogu:

   

Studenti su istražujući mogućnosti spajanja ponavljajućih elemenata različitih oblika i veličina bez šivanja i/ili lijepljenja, konstruirali više osnovnih modula iz netkanog tekstila-filca i potom primjenjujući princip modularnosti izrađivali dekorativne proizvode za interijere. Više o tome pročitajte u prilogu:

   

Studenti su odgovorili na aktualnu situaciju izazvanu koronavirusom. Svoju kreativnost i modno promišljanje izrazili su različitim likovnim tehnikama koje odišu aktualnošću društvene zbilje. Više o tome pročitajte u prilogu:

   

S ponosom ističemo da su studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta osvojili Rektorove nagrade u tri kategorije. Više o tome pročitajte u prilogu:

   

Kreativnost svakog pojedinog rada unutar tapiserije ističe se individualnim shvaćanjem teme portreta i njegove izvedbe ali istovremeno pokazuje i sličnost u smislu svoje funkcije da gradi veću dinamičnu strukturu. Više o tome pročitajte u prilogu:

   

Profesori iz različitih područja sudjeluju kao mentori u svim fazama razvoja proizvoda: od ispitivanja tržišta, izbora tekstilnih materijala, njegove predobrade kemijskim bijeljenjem i plazmom, optimiranja kroja i sustava za pričvršćivanje do realizacije konačnog proizvoda bojadisanog prirodnim bojilima. Više o tome pročitajte u prilogu:

# Moj faks moj ponos