unizg Pretraga

H&M Innovation Circular Design Story KOLEKCIJA

U ponedjeljak 6.12.2021. je u galeriji LEXART Skladište kulture, u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža uz prisustvo medija i ljubitelja mode, H&M ponosno predstavio Innovation Circular Design Story.

Vizualni koncept samog postava osmislila je suvremena umjetnica doc. art. Ivana Mrčela, mag. art., koja je povodom ove nesvakidašnje izložbe rekla kako umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u interakciji s radom.

Kolekcija Innovation Circular Design Story samo je nastavak H&M-ove revolucionarne nove inicijative za održivost koja se temelji na naprednim ideje i inovacijama. Kolekcija uvodi Circulator, H&M-ov alat za kružni dizajn, osmišljen sa svrhom pomoći H&M-ovim timovima u stvaranju proizvoda prikladnih za kružno gospodarstvo i najnoviji je korak u H&M-ovoj pionirskoj potrazi za novim načinima razmišljanja o dugovječnosti odjeće prihvaćajući eksperimentiranje, dijalog, ispitivanje i isprobavanje.

Prije Zagreba kolekcija je bila predstavljena u Ljubljani u Galeriji Edmond 1.12.2021.

  • Mrčela_HM_Ljubljana 1

  • Mrčela_HM_Ljubljana 2

  • Mrčela_HM_Zagreb 1

  • Mrčela_HM_Zagreb 2

  • Mrčela_HM_Zagreb 3

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Izložbe
Objavljeno
08.12.2021 11:10

H&M Innovation Circular Design Story KOLEKCIJA