unizg Pretraga

HRPRES on-line konferencije 2. Earth Observation Summit i Eyes on Earth Roadshow

Službeni skup Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije održati će se u formi video-konferencije 2. i 3. lipnja 2020. Riječ je modificiranim konferencijama istog naziva koje su se inicijalno trebale održati u Zagrebu u istom terminu.

2. Earth Observation Summit organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, EO4GEO projekt i EO4GEO projektni tim Geodetskog fakulteta. EO Summit će okupiti predstavnike javnog sektora te akademske i gospodarske zajednice povezanih s daljinskim istraživanjima, pogotovo Copernicus programom, u cilju multidisciplinarnog sagledavanja problematike razvoja potrebnih vještina i znanja, odnosno alata i kurikuluma usmjerenim definiranju novih profila zanimanja u EO i bliskim područjima na razini Europe.

Eyes on Earth Roadshow je događanje koje su DG EASME i DG GROW (sada DG DEFIS) ugovorili s konzorcijem tvrtki iz Nizozemske u cilju promicanja EU Copernicus programa opažanja Zemlje u pet gradova u EU. Tri Roadshow-a održana su u Darmstadtu, Rotterdamu i Tallinu, a otkazano je događanje u Bukureštu. U dogovoru s predstavnicima Europske komisije, kao podrška EO Summitu, događanje u Zagrebu je presloženo u on-line mod zadržavši sve elemente koje je moguće organizirati na taj način.

Više informacija na eosummit-zagreb.eu/wp/.

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Događanja
Objavljeno
02.06.2020 12:15

HRPRES on-line konferencije 2. Earth Observation Summit i Eyes on Earth Roadshow