unizg Pretraga

Izvješće s 24. Tehnologijade, 2022.

Ove godine je u Rovinju u razdoblju od 2.5. do 8.5.2022. godine održana 24. Tehnologijada u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu Grafičkog fakulteta.

Tehnologijada 2022. je 24. Izdanje međunarodnog znanstveno-sportskog natjecanja čiji je organizator ove godine bio Grafički fakultet. Manifestacija predstavlja jedan od najvažnijih oblika suradnje tehnoloških fakulteta na području znanosti i sporta. Tijekom Tehnologijade održavaju se brojna događanja, prije svega sportska natjecanja u 6 sportova (košarka, futsal, odbojka, šah, kros i plivanje), te prezentacije znanstvenih radova studenata. Na Tehnologijadi ukupno sudjeluje 8 tehnoloških fakulteta iz Hrvatske i Slovenije.

U znanstvenom dijelu Tehnologijade ukupno su predstavljena 33 znanstvena rada, a sudjelovala su 3 studenta Tekstilno-tehnološkog fakulteta sa sljedećim rezultatima: Marko Liplin osvojio je 7. mjesto (mentorica: prof. dr. sc. Tanja Pušić), Gabriela Vanja 26. mjesto (mentorica: prof. dr. sc. Sandra Bischof), dok je Pavao Prahin zauzeo 27. mjesto (mentorica: doc. dr. sc. Lea Botteri). U ekipnoj konkurenciji naši studenti osvojili su 5. mjesto čime su poboljšali ekipni plasman u odnosu na prošlu Tehnologijadu (6. mjesto).

Od značajnijih sportskih rezultata svakako najprije treba izdvojiti jedino osvojeno odličje od strane naše ženske futsal ekipe koja je po prvi puta osvojila 3. mjesto. Ekipa je nastupila u sljedećem sastavu:

 1. Izabela Grandi
 2. Nikolina Tufekčić
 3. Matea Ćirković
 4. Bruna Lilić
 5. Iva Šakota
 6. Nika Usmiani
 7. Anja Buljubašić
 8. Lorena Habola
 9. Barbara Zrno
 10. Mihaela Mamić
 11. Dora Jelkić

Trener ekipe: Pavao Prahin

Naši šahisti su u vrlo jakoj konkurenciji također ostvarili dobar rezultat zauzevši 6. mjesto. Šahovska ekipa bila je u sastavu: Bruno Korper, Filip Kolarić te naš Prodekan za nastavu prof. dr. sc. Tomislav Rolich.

Za veliku pomoć u organizaciji sportskog dijela Tehnologijade zaslužna je predsjednica Sportske Udruge Fakulteta Anja Miljković te njezina pomoćnica Iva Šakota.

Svi studenti koji su branili boje našeg Fakulteta zaslužili su čestitke za svoju borbenost, požrtvovnost te fair play, uz napomenu kako su među sobom stvorili jedinstvenu atmosferu na koju svi možemo biti ponosni.

Kroz niže objavljene poveznice možete vidjeti fotografije s natjecanja u kojima su sudjelovale studentice i studenti našeg Fakulteta.

Otvaranje - https://photos.app.goo.gl/aiEbs1btfdqf4hyS8

Futsal žene - https://photos.app.goo.gl/SovEUBXjwkCqxUgY9

Košarka muškarci - https://photos.app.goo.gl/dEsmV9eUBgsSrymn6

Košarka žene - https://photos.app.goo.gl/23MHWNFRjForgcpJ9

Odbojka - https://photos.app.goo.gl/5z23Q7UHrr9KNUNH7

Stolni tenis - https://photos.app.goo.gl/7N7SG7mf4gu53uc28

Znanstveni dio - https://photos.app.goo.gl/obYEuVJQQ5qSAnHr9

Zatvaranje - https://photos.app.goo.gl/upToXSBV8eQmvcct6

Rovinj Villas Rubin - https://photos.app.goo.gl/F1DXrycAYnbTp3my9

Prodekan za nastavu: prof. dr. sc. Tomislav Rolich

Kategorija
Studiji i studenti
Objavljeno
10.05.2022 09:09

Izvješće s 24. Tehnologijade, 2022.