unizg Pretraga

Objavljeni dobitnici nagrada i priznanja na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20

Izložba hrvatskog dizajna

  • Mihaela Brajković, [HIDDEN]1

  • Mihaela Brajković, [HIDDEN]3

  • Mihaela Brajković, [HIDDEN]2

  • Alison Ivašić, Modul 1

  • Alison Ivašić, Modul 2

  • Alison Ivašić, Modul 3

Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja.

Ovogodišnja dobitnica Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji modnog dizajna je diplomantica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Mihaela Brajković. Nagrađeni rad nastao je u zimskom semestru akademske godine 2018./2019. pod mentorstvom izv.prof.art.dr.sc. Jasminke Končić u okviru problemskog zadatka “replika”. U kolekciji [HIDDEN]3 replicirane i hibridizirane su forma korzeta s konusnim košaricama Jeana Paula Gaultiera iz 1990. godine te antimodna odjevna silueta redovničkog habitata, s ciljem propitivanja fenomena afirmacije i negacije tijela.

Ovogodišnja dobitnica Posebnog priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji modnog dizajna je studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Alison Ivašić. Nagrađeni rad nastao je u zimskom semestru akademske godine 2019./2020. pod mentorstvom izv.prof.art.dr.sc. Jasminke Končić u okviru problemskog zadatka “redefinicija”. U kolekciji Modul redefiniran je način spajanja krojnih dijelova, pa je korištenje šavova zamijenjeno korištenjem gumbiju i drukera.

Izložba hrvatskog dizajna 19/20: Nagrađeni radovi moći će se posjetiti od 14. studenog do 5. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt. O odabiru radova i nagradama odlučila je selekcijska komisija i međunarodni ocjenjivački sud u sastavu: Sanja Bachrach Krištofić, Karlo Kazinoti, Željko Serdarević, Svjetlana Despot, Marko Pavlović, Lea Vene, Vedran Židanik, Bojan Hadžihalilović i John L. Walters.

Popis svih nagrađenih radova potražite na sljedećoj poveznici: dizajn.hr/blog/proglaseni-dobitnici-nagrada-priznanja-na-izlozbi-hrvatskog-dizajna-1920/

Duje Kodžoman, mag. ing. des. text.

Kategorija
Izložbe
Objavljeno
13.11.2020 13:39

Objavljeni dobitnici nagrada i priznanja na Izložbi hrvatskog dizajna 19/20