unizg Pretraga

Održana nacionalna radionica "Osiguravanje održive budućnosti industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u jugoistočnoj Europi"

Radionica je dio projekta o socijalnom dijalogu  koji financira EU, a provodi se u suradnji s europskim i nacionalnim socijalnim partnerima u industriji tekstila, odjeće, kože i obuće za područje jugoistočne Europe. Na radionici su sudjelovale tri europske industrijske federacije: Euratex (Europska konfederacija tekstila i odjeće), CEC (Europsko Udruženje kožara) i Cotance (Europska konfederacija industrije obuće) te IndustriAll (Europska federacija sindikata), uz goste iz Austrijske gospodarske komore i sindikata Pro-ge. S hrvatske strane radionici su prisustvovali  predstavnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, predstavnici tvrtki, HUP-a te HGK, koji je ujedno bio i domaćin skupa.

Tijekom održavanja radionice raspravljalo se o novim i predstojećim EU politikama vezanim za sektor te su sudionici mogli čuti i gostujuća izlaganja Austrijske gospodarske komore i sindikata. Predstavljena je nova EU Strategija za tekstil i odjeću usvojena od EC ove godine, a koja će utjecati i na Hrvatsku kao državu članicu EU.

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Događanja
Objavljeno
10.06.2022 15:50

Održana nacionalna radionica "Osiguravanje održive budućnosti industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u jugoistočnoj Europi"