unizg Pretraga

Održavanje skupne studentske izložbe „Kroj kao poticaj za kreativno oblikovanje“ u TTF Galeriji

U okviru kolegija Elementi projektiranja odjeće III studenti na zadanu temu uzdužnih i poprečnih šavova dizajnirali su i projektirali haljine. Po završetku idejnog oblikovanja, na temelju brzih skica razrađeni su projektni crteži i modelirani krojevi odražavajući tako kreativnu individualnost svakog studenta uz mentorstvo doc.dr.sc. Irene Šabarić i mag.ing.des.text. Franke Karin. Krojevi spojeni u skulpturalne forme, mogu egzistirati i kao viseći elementi, čineći zasebnu umjetničku formu.

Na temelju studentskih radova, u galeriji Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta od 06. do 22.04.2021. godine prikazana je izložba studenata 3. godine preddiplomskog studija smjera Tekstilni i modni dizajn, pod naslovom „Kroj kao poticaj za kreativno oblikovanje“.

Izloženi su radovi studenata: Sara Bardi, Ines Barić, Patricia Bartolec, Petra Bobić, Karlo Blažina, Antonija Bucić, Klaudija Curman, Karla Čorluka, Davorka Miletić, Tessa Koren, Nikolina Šarić, Silvija Šubek i Ema Šram.

Prilog o izloženim radovima emitiran je u okviru emisije „Uvijek prvi-obrazovanje i znanost“ 1. programa Hrvatskog radija. Prilog je emitiran u okviru rubrike „Reci nešto“ 14.03.2021.

U privitku je dostupan link za pristup medijskom sadržaju:

https://radio.hrt.hr/ep/reci-nesto-1442021/379579/

Prilog o izloženim radovima također je emitiran u okviru emisije „Studentski grad“ Mreže TV i dostupan za pregled:

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Izložbe
Objavljeno
23.04.2021 12:14

Održavanje skupne studentske izložbe „Kroj kao poticaj za kreativno oblikovanje“ u TTF Galeriji