unizg Pretraga

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt BIOKOMPOZITI, KK.01.1.1.04

petak, 20. prosinca 2019. godine potpisan je Ugovor o dodjeli 5.955.013,92 kn bespovratnih sredstava Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu za projekt "Dizajn naprednih biokompozita iz energetski održivih izvora (BIOKOMPOZITI)", KK.01.1.1.04. mzo.gov.hr/vijesti/potpisani-ugovori-o-dodjeli-nepovratnih-126-milijuna-kuna-za-poticanje-izvrsnosti-u-znanosti

Pored ministrice znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženke Divjak i ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislava Petrića, u ime Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta ugovor je potpisala i prodekanica za znanstveno-istraživački rad, izv. prof. dr. dr. sc. Iva Rezić.

Voditeljica projekta, prof. dr. sc. Sandra Bischof (TTF) će koordinirati i pratiti rad projektnog tima neophodan za ostvarenje općih i specifičnih ciljeva te dodatno aktivno učestvovati u znanstvenom radu TTF-ove istraživačke skupine. Projekt će se provoditi u partnerstvu s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, čiji koordinator je prof. dr. sc. Tajana Krička.

Projektom Dizajn naprednih biokompozita iz energetski održivih izvora (BIOKOMPOZITI) dizajnirati će se i izraditi napredni biokompozitni materijali poboljšanih svojstava sa širokom mogućnošću primjene u gospodarskom sektoru, prvenstveno u automobilskom sektoru kroz razvoj biorazgradivih materijala, građevinskom sektoru kroz razvoj biorazgradivih materijala smanjene gorivosti, te sektoru bioekonomije kroz kultiviranje održivih energetskih biljaka.

Prednost projekta je u iskorištavanju sirovine u potpunosti jer će ostatak od proizvodnje biokompozita postati sirovina za proizvodnju biogoriva. Razvijeni inovativni proizvodi i tehnologije transferirat će se u znanstvene i poslovne sfere društva poštujući pri tome načela efikasnosti resursa i kružne ekonomije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.991.256,12 kuna. Predviđeno trajanje projekta je tri godine, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

  • Skupna fotografija potpisnika

  • Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – BIOKOMPOZITI

  • Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – BIOKOMPOZITI

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Događanja
Objavljeno
31.12.2019 11:20

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt BIOKOMPOZITI, KK.01.1.1.04