unizg Pretraga

Poziv na radionicu

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta „Razvoj i provedba stručne prakse na Tekstilno-tehnološkom fakultetu" – RAST i u organizaciji Centra za karijere i stručnu praksu, 17.5.2022. s početkom u 8:15 sati u prostoriji A-301 održat će se radionica „ ODIJEVANJE I KOSTIM U VELIKIM TRAGEDIJAMA WILLIAMA SHAKESPEAREA KAO INSPIRACIJA SUVREMENOM DIZAJNU VISOKE MODE “. Radionicu će održati Stefan Žarić. 

Stefan Žarić (1991) povjesničar mode i kustos mode završio je preddiplomski studij komparativne književnosti  na Sveučilištu u Novom Sadu i Sveučilištu u Minnesoti, te diplomski studij povijesti umjetnosti i semiotike na Sveučilištu u Beogradu i Sveučilištu u Tartuu. Trenutno je na poslijediplomskom studiju engleske književnosti na Sveučilištu u Novom Sadu, gdje se bavi modom i kostimom srednjeg vijeka, renesanse i ranog modernog doba u Shakespeareovim tragedijama. Autor je prve studije iz muzeologije mode u Srbiji, te kustos prve izložbe visoke mode u postjugoslavenskome prostoru, Love is Love: Wedding Bliss for All a la Jean-Paul Gaultier održane 2020/21. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Beogradu. Za svoj znanstveni i kustoski rad na polju povijesti i muzeologije mode, dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja, uključujući nagradu za najbolji diplomski rad iz povijesti umjetnosti o modnim ilustracijama Milene Pavlović Barilli i nagradu Veleposlanstva Japana za najbolji istraživački rad o japanskoj i srpskoj modi, te stipendija Getty fondacije, ICOM-ovog Komiteta za kostim, londonske Asocijacije povjesničara mode, Europske komisije, Vlade SAD i dr. 

RAST

Kategorija
Događanja
Objavljeno
12.05.2022 08:41

Poziv na radionicu