unizg Pretraga

Predstavljanje smjerova

Predstavljanje sadržaja studijskih programa po smjerovima za studente 1. godine preddiplomskih sveučilišnih studija Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI) i Tekstilni i modni dizajn (TMD)

Ovim putem se upućuje poziv svim studentima, a posebice studentima 1. godine preddiplomskih sveučilišnih studija: Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI) i Tekstilni i modni dizajn (TMD) koji su u akad.god. 2021./2022. upisali 1. godinu studija.

Studenti pri upisu u 3. semestar (tj. u 2. godinu) biraju studijski program i smjer po kojem će nastaviti studirati.

Prezentacije za studij Tekstilna tehnologija i inženjerstvo (TTI) omogućuju uvid u 3 smjera: Odjevno inženjerstvo (OI), Projektiranje i menadžment tekstila (PMT) i Tekstilna kemija, materijali i ekologija (TKME), a prezentacije za studij Tekstilni i modni dizajn (TMD) omogućuju uvid u 2 smjera: Dizajn tekstila (DT) i Modni dizajn (MD), koji se odvijaju na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu, te se za jedan od smjerova studenti mogu opredijeliti, izabrati, upisati te studirati do završetka preddiplomske razine.Predstavljamo Vam smjer Dizajn obuće (DO) preddiplomskog stručnog studija s mjestom izvođenja u Varaždinu. Završetkom studija u trajanju od 6 semestara, studenti stječu naziv stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer dizajna obuće (DO). Tijekom studija studenti stječu stručna znanja kao što su: materijali za izradu obuće, biomehanika, tehnologija izrade, računalno oblikovanje te klasična i računalna konstrukcija obuće. Uz stručna tehnička i teorijska znanja iz tehnologije obuće program modula pruža i razvijanje likovne i kreativne sposobnosti i vještine s posebnim naglaskom na individualnom razvoju kreativnog mišljenja i izraza potičući eksperimentiranje, istraživanje i inovacije u rasponu ostvarenja ideje sve do realizacije 3D oblika obuće. Time student stiče sposobnost uključivanja kreativne likovno-dizajnerske komponente u realni proces izrade obuće. Kroz praksu u industriji stječu stručna znanja iz područja konstrukcije i izrade obuće te tako postaju stručnjaci sa širokim mogućnostima djelovanja u područjima modnog oblikovanja i izrade obuće.

Uživajte u radovima polaznika smjera Dizajn obuće.

Predstavljamo Vam smjer Odjevna tehnologija (OT) preddiplomskog stručnog studija "Tekstilna, odjevna i obućarska tehnologija-TOOT" s mjestom izvođenja u Varaždinu. Završetkom studija u trajanju od 6 semestara, studenti stječu naziv stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer odjevne tehnologije (OT). Polaznici se osposobljavaju za samostalni rad na inženjerskim poslovima izrade tehnološke dokumentacije za procese krojenja, šivanja i dorade odjeće, analizu vremena i racionalizaciju rada, te planiranja i racionalno trošenje materijala. Također se osposobljavaju za samostalne konstruktore krojeva suvremene odjeće, zatim voditelje proizvodnih linija u tehnološkim procesima proizvodnje odjeće, voditelje pogona, voditelje kontrole, te kao samostalni poduzetnici u privatnom sektoru.

Uživajte u radovima polaznika smjera Odjevna tehnologija.

Prodekan za nastavu prof.dr.sc. Tomislav Rolich

Kategorija
Studiji i studenti
Objavljeno
27.06.2022 08:00

Predstavljanje smjerova