unizg Pretraga

Projekt Ilica Q'Art i TTF: second hand moda s porukom

  • Filip Šovagović

  • Ida Prester i Tamara Curić

  • Larisa Lipovac i Danijel Despot

  • Martina Validžić

  • Natalija Đorđević

  • Nino Željko Jelenski

  • Nino Željko Jelenski - Ilički šušur

  • Sandi Cenov

  • Svi

“Sve maske su pale”, naziv je second hand modne revije koja je održana u okviru Projekta Ilica: Q'Art kako bi prenijela poruku o važnosti recikliranja i odmicanja od konzumerizma kroz promišljeni odnos prema odjeći, obući, modnim dodacima, prema modnom izričaju koji njegujemo. On može biti naša maska, a može biti i odraz našeg stava prema prirodi, okolišu, društvu.

Takav, promišljeni odnos biraju i žive i modeli koji su pozvani da nose ovu posebnu reviju, a među njima su bila poznata lica s televizijskih ekrana, s kazališnih dasaka, s glazbene i plesne scene te kreativci koji svoj trag ostavljaju na raznim umjetničkim poljima.

Pistom ove godine pomaknutom s iličkih tračnica bliže Britanskom trgu, prošetali su Filip Šovagović, Ida Prester, Martina Validžić i kolega voditelj Danijel Despot, Larisa Lipovac i Sandi Cenov, Natalija Đorđević i drugi kolege glumci iz Gavelle, Tomislav Bahorić , inicijatori projekta Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić te drugi poznati kreativci iz sektora kulture i umjetnosti.

Dizajn unikatnih komada odjeće i obuće potpisuju studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta koje su pod vodstvom mentorice Ivane Bakal, odjevnim komadima prikupljenim u kontejnerima koje je na 15 lokacija po gradu postavio Zagrebački holding, udahnule novi život prekrajanjem ili spajanjem nespojivog.

Umjesto u (ne)udobnim štiklama i cipelama, modeli su na ovoj reviji hodali u udobnim adidas tenisicama koje su također oslikale studentice koje su svoje modele i uređivale za izlazak na improviziranu pistu oko koje se skupio veliki broj građana i pljeskom bodrio nasmijane modele.

Rujansko izdanje Projekta Ilica: Q'Art još je jednom oživjelo Ilicu, a veliki broj građana koji je tijekom dana razgledao ponudu 150 izlagača, uživao u ispijanju kave na iličkim tračnicama, ali i u bogatom programu koji je uključivao glazbene nastupe na šest lokacija, performanse te premijeru Gavellinog “Višnjika”  potvrda je da vizija inicijatora projekta o nužnosti oživljavanja ove žile kucavice grada ima snažnu podršku građana.

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Izložbe
Objavljeno
17.09.2020 11:47

Projekt Ilica Q'Art i TTF: second hand moda s porukom