unizg Pretraga

Radionica Akcija s periferije

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

U sklopu projekta „Razvoj i provedba stručne prakse na Tekstilno-tehnološkom fakultetu" – RAST i u organizaciji Centra za karijere i stručnu praksu, 3.5. 2022. s početkom u 8:15 sati u prostoriji A-301 održat će se radionica „Akcija s periferije“. Radionicu će održati izv. prof. dr. sc. Irfan Hošić. 

Izv. prof. dr. sc. Irfan Hošić, doktorirao je na odsjeku za Povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnik je novinarske nagrade koju dodjeljuje BIRN (Balkan Investigative Reporting Network, Beograd) 2012. i Patterns Lectures nagrade koju dodjeljuju Erste Stiftung i WUS Austria iz Beča, 2016. godine. U 2013. godini boravio je kao predavač na Stamps School of Art and Design na University of Michigan i 2019. na College for Arts and Sciences na Florida Gulf Coast University (SAD). Dobitnik je stipendije Basileus za desetomjesečni postdoktorski istraživački boravak na Univerzitetu u Gentu (Belgija) u 2013/2014. godini, Weiser stipendije za istraživački projekt na University of Michigan (SAD) u 2015. godini i Green Tech stipendije za istraživački boravak na University of Paderborn (Njemačka) u 2017. godini. Tijekom 2019/2020. godine kao Fulbright Visiting Scholar boravi na College for Creative Studies i Wayne State University u Detroitu (SAD). Osnivač je Fondacije Revizor (2017. godine), koja je utemeljila Centar za suvremenu kulturu KRAK. Hošić je nastavnik na Univerzitetu u Bihaću.

RAST

Kategorija
Događanja
Objavljeno
29.04.2022 09:36

Radionica Akcija s periferije