unizg Pretraga

Studentice Studijske jedinice Varaždin osmislile i izradile kostime likova iz Čarobnog grada Djeda Mraza u Varaždinu

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Studijska jedinica Varaždin nastavlja dugogodišnju i uspješnu suradnju s Turističkom zajednicom grada Varaždina i uvijek se rado uključuje u aktivnosti grada, a ovog puta u projekt osmišljavanja i izrade kostima za vilenjake i Baku Mraz za varaždinski grad Djeda Mraza.

Studentice stručnog studija Varaždin osmislile su i izradile kostime Bake Mraz i vilenjaka, pomoćnika u gradu Djeda Mraza. Kreativna ideja je bila izraditi raznovrsne kostime za sedam vilenjakica, a budući da se na stručnom studiju u TTF Studijskoj jedinici Varaždin uz smjer odjevne tehnologije obrazuju i studenti smjera dizajn obuće, dizajnirane su i napravljene i originalne vilenjačke cipelice.

U procesu izrade kostima pod mentorstvom višeg predavača, Josipa Petrica dipl. inž., sudjelovale su studentice prve  godine odjevne tehnologije: Klaudija Plantak, Danijela Novak i Lorena Kožul, a u dizajniranju kostima i osmišljavanju vilenjačkih cipela te njihovoj izradi pod mentorstvom dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice na TTF-u, uz navedene studentice sudjelovala je i Tena Šaško, studentica druge godine smjera dizajn obuće. Računalnu konstrukciju krojeva u sklopu odlične suradnje sa Srednjom strukovnom školom Varaždin izradio je prof. Predrag Cuklin. Na prišivanju raznih aplikacija na kostime i vilenjačke cipelice sudjelovale su i djelatnice Studijske jedinice Varaždin Martina Mišak i Valentina Drk.
 

Više o projektu možete otkriti na sljedećim mrežnim poveznicama:

https://varazdinski.net.hr/vijesti/drustvo/4409233/danas-pocinje-advent-u-varazdinu-svoja-vrata-po-prvi-ce-put-otvoriti-carobni-grad-djeda-mraza/

https://regionalni.com/ovo-su-djed-mraz-baka-mraz-i-vilenjaci-kojima-ce-u-varazdinu-mali-i-veliki-sapnuti-svoje-bozicne-zelje/

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/foto-sve-je-spremno-za-sutrasnje-otvorenje-adventa-u-varazdinu-406690/

 

  • 1A_Foto

  • 2A_Foto

  • 3A_foto

  • 4A_foto

  • 5A_foto

  • 6_Foto

  • 7_Foto

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Događanja, Studiji i studenti
Objavljeno
01.12.2023 14:00

Studentice Studijske jedinice Varaždin osmislile i izradile kostime likova iz Čarobnog grada Djeda Mraza u Varaždinu