unizg Pretraga

Studentice TTF-a osvojile brončanu medalju na EuroSkills Gdańsk 2023!

Studentice Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta Tena Risek i Mateja Raljević osvojile su brončanu medalju na natjecanju EuroSkills Gdańsk 2023. u disciplini Fashion Design and Technology Team Challenge.

EuroSkills je natjecanje koje se održava svake dvije godine u organizaciji WorldSkills Europe i predstavlja najprestižnije događanje u strukovnom obrazovanju i vještinama u Europi. Osmo izdanje EuroSkills Gdańsk 2023. okupilo je gotovo 600 natjecatelja iz 32 zemlje Europe. Natjecalo se u 43 različite discipline, a Hrvatsku je predstavljalo 10 mladih stručnjaka u osam disciplina.

Na natjecanju koje je trajalo tri dana Mateja i Tena su imale zadatak izvršiti pet modula (dva tajna i tri unaprijed poznata). Modul koji im je donesao najviše bodova bila je parka za koju su samostalno osmislile i izradile sve korake – od ideje, izrade kroja, krojenja, šivanja i dorade, do promocije i prototipa. Uz parku, dodatni moduli su obuhvatili dizajniranje zadane kolekcije, ručno crtanje kolekcije i tehničko crtanje u računalnom programu te konstrukciju i modeliranje suknje sukladno industrijskim standardima.

Čestitke našim studenticama na nagradi!


 

Više na poveznicama:

https://worldskillscroatia.hr/hrvatska-osvojila-medalju-na-europskom-natjecanju-mladih-u-strukovnim-vjesinama-euroskills-gdansk-2023/

https://www.srednja.hr/novosti/fenomenalan-uspjeh-prvi-put-od-kad-hrvatska-sudjeluje-na-ovom-natjecanju-osvojena-bronca/

https://pozeski.hr/poljska-mateja-raljevic-i-tena-risek-broncane-na-europskom-natjecanju-euroskills-gdansk-2023/


 

Odbor za odnose s javnošću

Kategorija
Međunarodna suradnja
Objavljeno
14.09.2023 17:01

Studentice TTF-a osvojile brončanu medalju na EuroSkills Gdańsk 2023!