unizg Pretraga

Textile Week Adria

Textile Week Adria će se održati 20. i 21. rujna 2023. godine. Ovaj važan događaj okupit će industrijske stručnjake, dizajnere, proizvođače i trgovce u tekstilnoj i kožarskoj  industriji u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.
Više informacija i mogućnost prijave: https://www.textileweekadria.eu/

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet na Textile Week Adria predstavit će s aktualnim temama prof. dr. sc. Martinia Ira Glogar: „Održivost i ekološki aspekti digitalnog pigmentnog tiska“, izv. prof. dr. sc. Katarina Nina Simončić: „Brza/spora moda“ i izv. prof. dr. sc. Sanja Ercegović Ražić: „Tradicionalna vs. održiva tekstilna, modna i odjevna industrija“.

Osim toga biti će prezentirana uspješna priča iz prakse tj. suradnja dizajnerice Tene Omerović, mag. ing. techn. text. i industrije tiska, tvrtke Kornit Digital.

Kada je riječ o tekstilnoj industriji svjedoci smo da upravo ona, kao jedna od najglobaliziranijih industrija, doživljava radikalnu promjenu. Promjena se najviše očituje u prelasku na proizvode visoke dodane vrijednosti. Napredni materijali, automatizacija, digitalizacija procesa proizvodnje, inovativne tehnologije, ali i održivost i cirkularna ekonomija u fokusu su procesa transformacije. Pozitivna kretanja i promjene u tekstilnoj industriji razlog su zašto Print Magazin (https://print-magazin.eu/) organizira drugi Textile Week Adria.

Cilj događanja je kroz sajam i konferenciju ukazati na aktualne trendove u tekstilnoj industriji i predstaviti inovativna rješenja i dostupne tehnologije za modnu industriju, uređenje interijera i soft signage. 

Textile Week Adria posjetiteljima će tijekom dva dana ponuditi:

  • konferencijski dio – usmjeren na predstavljanje inovativnih rješenja, dostupnih tehnologija, trendova i izazova u tekstilnoj industriji
  • sajamski dio – usmjeren na predstavljanje tehnologija za tisak tekstila, dobavljače tehnologija za krojenje, šivanje i doradu tkanina te dobavljače repromaterijala i tkanina. 

Tijekom oba dana, uz sajam održavat će se i konferencija. Cilj konferencije je ukazati na kretanja, aktualne trendove u tisku tekstila te predstaviti mogućnosti, inovativna rješenja i dostupne tehnologije vezane uz tisak, doradu, šivanje, automatizaciju… Konferencija će okupiti domaće i strane stručnjake, predstavnike tekstilne i modne industrije, pružatelje i korisnike tiskarskih usluga te proizvođače strojeva i opreme. 

Popis predavača i tema izlaganja dostupan je na poveznici:

https://www.textileweekadria.eu/

U sajamskom dijelu će 18 izlagača koji predstaviti bogatu i raznoliku ponudu: tehnologije krojenja, šivanja i dorade tekstila, rešenja za automatizaciju, vrhunski repromaterijal, različite tehnologije tisak na tekstil (DTG, DTF, sitotisak, sublimacija…), boje za tisak na tekstil, veletrgovci tekstilom, promotivni tekstil…i još puno toga! 

Izložba modnog dizajna

Tekstil se sve češće koristi i kao medij za izražavanje kreativnosti u svijetu mode.  Kako izgleda suradnja modne i grafičke industrije bit će prikazano kroz dvije atraktivne izložbe.
Tena Omerović svoje je dizajne realizirala kroz suradnju s tvrtkom Kornit Digital, dok je Boško Jakovljević dio svoje kolekcije otisnuo na Epsonu.

Više informacija i mogućnost prijave: https://www.textileweekadria.eu/

Galerija slika Textile Week Adria

  • 01 Textile Week Adria

  • 02 Textile Week Adria

  • 03 Textile Week Adria

  • 04 Textile Week Adria

  • Kreacije Tene Omerović realizirane s tvrtkom Kornit Digital

Odbor za odnose s javnošću

Objavljeno
14.09.2023 15:13

Textile Week Adria