Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada pristupnika Miloša Loze
Pristupnik Miloš Lozo održat će javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada u okviru poslijediplomskog doktorskog studija „Tekstila znanost i tehnologija“ pod naslovom: „Utjecaj tehnoloških parametara pletenja i konstrukcijskih karakteristika čarapa na kompresiju noge“.

Javno izlaganje o očekivanom izvornom znanstvenom doprinosu doktorskog rada održat će se 2. lipnja 2017. godine u 14 sati u Vijećnici Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb.

Vijeće doktorskog studija "Tekstilna znanost i tehnologija", 25.05.2017 22:02 Prilog   
 
  NATJEČAJ za upis studenata na program za polaganje razlikovnih ispita za stjecanje uvjeta za upis na sveučilišne diplomske studije

NATJEČAJ

za upis studenata na program za polaganje razlikovnih ispita za stjecanje uvjeta za upis na sveučilišne diplomske studije TEKSTILNA TEHNOLOGIJA I INŽENJERSTVO (TTI) i TEKSTILNI I MODNI DIZAJN (TMD)

Ured Dekanice, 25.05.2017 11:54    Cijeli tekst
 
  Poziv na promociju knjige Silve Kalčić "Svijet prema labirintu / Eseji o visokoj moderni i postmodernizmu 1970-ih i 1980-ih"
Pozivamo Vas na promociju knjige predavačice na TTF-u Silve Kalčić, koja će se održati u ponedjeljak 5. lipnja 2017. u 19 h, u dvorani Kulturno-informativnog centra (KIC), Preradovićeva 5/II u Zagrebu.

Na promociji knjige "Svijet prema labirintu / Eseji o visokoj moderni i postmodernizmu 1970-ih i 1980-ih" govorit će: Vesna Mikić i Krešimir Purgar (recenzenti), Ivana Mance, Tonči Valentić i Silva Kalčić, autorica. Knjiga u izdanju ULUPUH-a financirana je sredstvima Ministarstva kulture RH.
Opsirnije u prilogu.

Voditeljica TTF galerije Silva Kalčić, 23.05.2017 21:22 Prilog   
 
  Raspisan natječaj Iskustvo zlata vrijedi 2017
Poštovane studentice, poštovani studenti, U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.

Više informacija o natječaju i prijavi nalaze se u prilogu.
Više informacija o projektu: Iskustvo zlata vrijedi 2017 - Poslovni dnevnik

Prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 23.05.2017 14:56 Prilog   
 
  TEČAJ akademskog francuskog jezika za studente (29.05.2017 - 02.06.2017)
Besplatni tečaj akademskog francuskog jezika za studente koji planiraju odlazak na razmjenu u Francusku. Tečaj će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja 2017.

Detaljnije informacije o tečaju i prijavi možete pronaći na poveznici: Besplatan tečaj akademskog francuskog jezika za studente.

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 23.05.2017 12:29    
 
  Dizajn svjetionika za 21. PRIX MARULIĆ
U subotu 20. svibnja 2017. u gradu Hvaru započeo je HRT-ov 21. međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame Prix Marulić, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva kulture i Ministarstva turizma. Nagrade prvonagrađenima su skulpture svjetionika koje su i ove godine likovno doradili studenti Tekstilno–tehnološkog fakulteta, Zavoda za dizajn tekstila i odjeće, modula kostimografija: u sklopu kolegija Primijenjena kostimografija III i mentorskim vodstvom doc.art. Ivane Bakal.
Dizajn svjetionika pogledajte u prilogu.
Odbor za odnose s javnošću, 23.05.2017 12:23 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na tribinu "Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali"
Poštovane studentice, poštovani studenti,
Sveučilište u Zagrebu, na inicijativu prorektora prof. dr. sc. Miljenka Šimprage, te dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Mislava Grgića, dekana Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, prof. dr. sc. Zorana Nakića i dekana Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, prof. dr. sc. Brune Zelića, organizira tribinu pod nazivom "Studenti i gospodarstvo – potrebe, očekivanja i potencijali". Radi se o četrnaestom događanju u nizu javnih predavanja „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“, kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućeg inovativnog gospodarstva.

Tribina će se održati u srijedu 14. lipnja 2017. u Francuskom paviljonu SC-a s početkom u 11:00 sati, a raspravljat će se o vezi između gospodarstva i Sveučilišta te ostvarivanju boljeg razumijevanja između studenata i potencijalnih poslodavaca.

Prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 19.05.2017 23:15 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na predavanje „Temelji akademske komunikacije“
Poštovane studentice i studenti,
24. i 25. svibnja 2017. godine na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14 – Velika vijećnica, Božidar Nikša Tarabić, mag. psych. će održati predavanje „Temelji akademske komunikacije“.

Više informacija i poziv na predavanje nalaze se u prilogu.

Prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 19.05.2017 23:06 Prilog   
 
  Izložba studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta „Ponjave: kontinuitet u suvremenosti“ u Slavonskom brodu
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe studentica diplomskog studija dizajna tekstila Zavoda za dizajn tekstila i odjeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta „Ponjave: kontinuitet u suvremenosti“ izrađenu pod mentorstvom doc. art. Koraljke Kovač Dugandžić. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 19. svibnja 2017. u 13 h u Muzeju Brodskog Posavlja, Starčevićeva 40, Slavonski Brod. Izložba ostaje otvorena do sredine lipnja 2017.

Više o izložbi pogledajte u prilogu.

Odbor za odnose s javnošću, 18.05.2017 21:40 Prilog   
 
  Stipendije Vlade Japana za istraživački studij u Japanu (MEXT stipendije)
Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) nudi stipendije za internacionalne studente koji žele studirati na Sveučilištima u Japanu pod pokroviteljstvom Vlade Japana u okviru programa MEXT stipendija za 2018. godinu.

Detalji o uputama prijave nalaze se u prilogu.

IRO TTF-a, 18.05.2017 21:37 Prilog