Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  Pomicanje rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju

U petak, 15. prosinca 2017. g., pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (21. prosinca do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

Prodekanica za znanstveno-istraživački rad, doc.dr.sc. Katarina Nina Simončič, 15.12.2017 12:04    
 
  Podnošenje prijava o izradi rukopisa za nastavnu/znanstvenu/stručnu literaturu u 2018.

Prijavu o izradi rukopisa za nastavnu/znanstvenu/stručnu literaturu u 2018. potrebno je načiniti preko priloženih obrazaca do 12. siječnja 2018. Popunjen obrazac je potrebno dostaviti:

 • u e-obliku na: uid@ttf.hr
 • u tiskanom obliku, u omotnici naslovljenoj na Povjerenstvo za izdavačku djelatnost predati u Dekanat kod administrativne tajnice
prof.dr.sc. Tanja Pušić, voditeljica Ureda za izdavačku djelatnost, 15.12.2017 11:55 Prilog   
 
  NATJEČAJ

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a, raspisuje

NATJEČAJ

za izbor jednog izvršitelja (m/ž) u:

ZNANSTVENO-NASTAVNO ZVANJE I RADNO MJESTO

 1. Izvanredni profesor , u znanstvenom području: Prirodne znanosti, polje: Matematika, grana: matematička analiza, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom;
 2. Izvanredni profesor , u znanstvenom području: Prirodne znanosti, polje: Kemija, grana: analitička kemija, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom;
 3. Izvanredni profesor , u znanstvenom području: Humanističke znanosti, polje: Povijest umjetnosti, grana: povijest i teorija likovnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma i vizualnih komunikacija, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom;
 4. Izvanredni profesor , u znanstvenom području: Tehničke znanosti, znanstveno polje: Tekstilna tehnologija, grana: Tekstilna kemija, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu;
 5. Docent , u znanstvenom području: Društvene znanosti, polje: Ekonomija, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom.

NASTAVNO ZVANJE I RADNO MJESTO

 1. Viši predavač , u znanstvenom području: Društvene znanosti, znanstveno polje: Kineziologija, grana: kineziološka edukacija, na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom.

NASLOVNO NASTAVNO ZVANJE

 1. Predavač , u znanstvenom području: Humanističke znanosti, polje: Povijest umjetnosti, grana: povijest i teorija likovnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma i vizualnih komunikacija.

SURADNIČKO ZVANJE I RADNO MJESTO

 1. Asistent , u znanstvenom području: Tehničke znanosti, znanstveno polje: Tekstilna tehnologija, grana: Dizajn tekstila i odjeće, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, u Zavodu za dizajn tekstila i odjeće.
 2. Asistent , na razvojno radno mjesto u znanstvenom području: Tehničke znanosti, polje: Tekstilna tehnologija, grana: dizajn tekstila i odjeće, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, u Zavodu za Tekstilno-kemijsku tehnologiju i ekologiju.

Kadrovska referada, 15.12.2017 11:34    Cijeli tekst
 
  Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug)

Objavljeni su rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug). Rezultati su dostupni na poveznici: Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2018. godini (prvi krug).

Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 13.12.2017 12:19    
 
  Advent na TTF-u - Dan otvorenih vrata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb, otvara vrata svojih laboratorija, pod nazivom "Advent na TTF-u", u petak 15. prosinca 2017. od 12:00 – 17:00 sati. Za tu prigodu Tekstilno-tehnološki fakultet pripremio je niz zanimljivih i poučnih radionica.

Više informacija potražite u prilogu i na: Dan otvorenih vrata - Advent na TTF-u
Odbor za odnose s javnošću, 12.12.2017 10:54 Prilog   
 
  Tekstilni dani Zagreb 2017.

Hrvatski inženjerski savez tekstilaca u suorganizaciji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom organizira tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje: Tekstilni dani Zagreb 2017. koje će se održati u petak, 8.12.2017. u 10 sati , u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza, Berislavićeva 6, Zagreb, dvorana 14, I. kat.

Tema savjetovanja: Pouzdanost i udobnost tekstila i odjeće.

Program savjetovanja nalazi se u prilogu vijesti.

Uredništvo, 07.12.2017 13:32 Prilog   
 
  Poziv za studente - pomoć studentima s invaliditetom u studentskome domu
Poštovane studentice, poštovani studenti,

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu traži redovite studente/studentice za obavljanje poslova pomoći studentima s invaliditetom u studentskome domu putem studentskog ugovora. Tekst Poziva za studente je u prilogu.

Za dodatne informacije studenti se mogu javiti na e-mail: uredssi@unizg.hr ili na mob. 099 4593 578.

Prodekanica za nastavu, doc. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, 07.12.2017 09:41 Prilog   
 
  Obrana doktorskog rada – Snježana Brnada, dipl.inž.

Snježana Brnada, dipl.inž. branit će u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine u 8.00 sati u Vijećnici Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Zagreb, Prilaz baruna Filipovića 28a, svoj doktorski rad pod naslovom: "Deformacije tkanina uvjetovane anizotropnošću".

Vijeće doktorskog studija, 06.12.2017 15:30 Prilog   
 
  Poziv na radionicu fotografije "Javno i osobno – tijelo u prostoru"

Pozivamo vas na radionicu fotografije "Javno i osobno – tijelo u prostoru" u subotu, 9. prosinca 2017. u 11,30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Radionicu će voditi fotograf Jasenko Rasol, a sastoji se od predavanja i praktičnog rada, te mentorskog izbora fotografija. Suradnici voditelja su bivši studenti TTF-a, modni dizajner i model je Tina Spahija, a asistent voditelja je Luka Pešun.

dr. sc. Silva Kalčić, 06.12.2017 12:36 Prilog   Cijeli tekst
 
  Poziv na radionicu Figuriranje u kreiranju odjeće korištenjem bitmap image formata

Drugi dio radionice Umjetnost / umjetnički koncept, medij i uspješna komunikacija ideje / Moda pod nazivom "Figuriranje u kreiranju odjeće korištenjem bitmap image formata" održat će se 12. prosinca 2017. u 12 sati na Tekstilno tehnološkom fakultetu, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb. Radionicu organizira TTF galerija i Paulina Jazvić sa gostom Dujom Kodžomanom koji će održati predavanja o vlastitoj izvedbenoj koncepciji i oblikotvornim procesima u modnom dizajnu.

Odbor za odnose s javnošću, 04.12.2017 15:04    Cijeli tekst