Faculty of Textile Technology
 
IRO - News

  Erasmus+ natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja ak. god. 2015./2016. - programske zemlje

Raspisan je Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja kao i za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja u ak. god. 2015./2016. za aktivnosti:

  • podučavanje (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica te nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH)
  • kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica)
  • osposobljavanje (nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica).

Natječaj je objavljen na stranicama Sveučilište u Zagrebu, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/ .

Potrebnu dokumentaciju s naznakom „Natječaj za Program ERASMUS+ – nastavno i nenastavno osoblje, ak. god. 2015./16.“ poštom ili osobno na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb te na elektroničku adresu staff@unizg.hr sa zaključno 11. lipnja 2015.

Ured za međunarodnu suradnju, 21.05.2015 19:20 Prilog   
 
  Natječaj za akademsku mobilnost u 2015. godini (drugi krug)

Raspisan je drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2015. godini. Mogućnosti razmjene su sljedeće (detaljnije u Natječaju – Prilog 1):

  • mobilnost prema visokoškolskim ustanovama u cijelome svijetu
  • mobilnost doktorskih studenata (kotizacije za konferencije).

Natječaj je objavljen na sveučilišnim stranicama, http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/ .
Mole se sastavnice da predlože kandidate koji bi ostvarili kraći studijski boravak na stranim sveučilištima te studente doktorskih studija za odlazak na konferencije.
Rok za urudžbiranje na TTF-u radi izrada rang lista - 1. lipanj 2015.

Ured za međunarodnu suradnju, 11.05.2015 06:52 Prilog   
 
  Natječaj za radionicu 6th Staff Training Week
U tijeku je natječaj za radionicu 6th Staff Training Week koju od 1. do 5. lipnja organizira Sveučilište u Mariboru.  Rok za prijavu je 15. svibanj.
Više informacija na: http://www.um.si/en/international/about/Pages/UM-Staff-Training-Week.aspx
Ured za međunarodnu suradnju, 08.05.2015 22:25    
 
  Erasmus+ Staff Training/International Week - ponude

Obaviještavamo Vas o  radionicama Erasmus Staff Training/International Week:

  • Justus Liebig University Giessen, Njemačka od 6. do 10. srpnja organizira International Staff Training Week; rok za prijavu je 15. svibanj; detaljnije informacije možete pronaći na: http://www.uni-giessen.de/cms/international-pages/erasmus/stafftraining  
  • University of Ferrara, Italija od 8. do 12. lipnja organizira četvrti International Staff Training Week; program će biti organiziran u dvije grupe: grupa A za sveučilišno osoblje i grupa B za osoblje muzičkih akademija; rok za prijavu je 7. svibanj; detaljnije na: http://www.unife.it/studenti/internazionale/staff-training-week/international-staff-training-week-2015  
  • Middlesex University, Ujedinjeno Kraljevstvo od 6. do 10. srpnja organizira sedmi Erasmus Staff Mobility Training Week na temu „Beyond the Borders: Erasmus+ opportunities and challenges“; rok za prijavu je 15. svibanj; više informacija u privitku. (attach)

Dodatne ponude za radionice Erasmus Staff Training/International Week možete pronaći na stranicama projekta IMOTION, http://staffmobility.eu/staff-week-search .

Ured za međunarodnu suradnju, 06.05.2015 21:38 Prilog   
 
  Održan Informativni dan za FP7 Nanoznanosti, nanotehnologije, materijali i nove proizvodne tehnologije
5. srpnja 2011. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske održan je Informativni dan za FP7 Nanoznanosti, nanotehnologije, materijali i nove proizvodne tehnologije (NMP). Događaj se organizirao povodom novih natječaja za prijavu projekata otvorenih za temu FP7 NMP koji će se objaviti u srpnju 2011. godine. Predavači su predstavili Sedmi okvirni program, Radni program za temu NMP, javno-privatna partnerstva u FP7 te iskustvo partnera i evaluatora.
Prof.dr. sc. Ana Marija Grancarić, 14.07.2011 13:12 Prilog   
 
  Obavijest erasmus studentima o postroživanju pravila za znanje stranog jezika

Vezano za znanje stranog jezika odlaznih studenata koji idu na studijski boravak na strana sveučilišta, praksa pokazuje da studenti unatoč različitim potvrdama ipak nemaju dovoljno znanje jezika (engleskog ili drugog) te imaju poteškoća u  savladavanju gradiva na stranom sveučilištu.
Iz tog razloga uvjeti za znanje stranih jezika i za Erasmus studente se mijenjaju i postupno postrožuju, te se traži visok stupanj znanja jezika i službene potvrde:

- Stupanj znanja jezika B2 ili za engleski jezik obično se traži viši stupanj C1 (stupnjevi prema “Common European Framework of Reference for Languages”),
- Potvrde o znanju jezika:

Međunarodni certifikati:
- engleski jezik: obično se traži  određeni broj bodova = npr. TOEFL- IBT:110, CBT:220, PBT:560 ili minimum score: 550 points (Paper-based) or 213 points (Computer-based) or 79-80 points (Internet-based):, IELTS: minimum score 6.0 ili band score 6.5/7.0, Cambridge ESOL – Advanced English or Certificate of Proficiency ;
- njemački jezik: npr. Goethe institut certifikat, ÖSD diploma;
- francuski: npr. DELF/DALF, Diploma francuske alijanse(Diplômes  de l’Alliance française)

Službene potvrde (izdane od fakulteta ili škole stranih jezika) moraju sadržavati stupanj znanja napisan prema “Common European Framework of Reference for Languages” (tablica u prilogu).

Iznimke od pravila mogu biti: studenti kojima je engleski jezik ili drugi strani jezik materinji jezik, studenti koji studiraju jezik na kojem se održavaju predavanja ili druge – ovisi o pravilima određenog stranog sveučilišta.

Znanje stranog jezika na kojem se održava nastava je ključan uvjet za sudjelovanje u mobilnosti SMS-studijski boravak. Detalje i posebne uvjete znanja stranog jezika za svako pojedino strano sveučilište studenti moraju provjeriti prije prijave na natječaj za mobilnost.

Dr.sc. Gordana Pavlović, izv.prof., ECTS koordinator TTF-a, 05.05.2011 07:17 Prilog   
 
  Natječaj za studente Sveučilište u Oslu, rok za prijavu: 8. travnja 2011.
Objavljen je natječaj  za 4 jednosemestralne stipendije za studente preddiplomskog ili diplomskog studija na Sveučilištu u Oslu. Tekst natječaja nalazi se u nastavku, a može se pronaći i na adresi Ureda za međunarodnu suradnju http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja?@=5twp#news_10722 .
Dr.sc. Gordana Pavlović, izv.prof., ECTS koordinator TTF-a, 30.03.2011 20:20    
 
  otvoren BASILEUS III natječaj

Rok za on-line prijavu je 15. veljače 2011. Web stranica za prijavu: http://www.basileus.ugent.be/index.asp?p=1121&a=96
Partnerska sveučilišta za koja se možete prijaviti su sljedeća:
1. Ghent University - (Belgium)
2. University of Nice Sophia Antipolis (France)
3. Lund University (Sweden)
4. University of Rome La Sapienza (Italy)
5. University of Ljubljana (Slovenia)
6. Sofia University St. Kliment Ohridski (Bulgaria)
7. Alexander Technological Educational Institution (ATEI) of Thessaloniki (Greece)
8. University of Heidelberg (Germany)
I
nformacije o pojedinom sveučilištu možete pronaći na http://www.basileus.ugent.be/index.asp?p=341&a=341 .
Prijavljujete se na http://www.basileus.ugent.be/index.asp?p=1121&a=96 kao WESTERN BALKANS i to:
- ukoliko ste registrirani na Sveučilištu u Zagrebu kao TG1
- ukoliko niste registrirani na Sveučilištu u Zagrebu kao TG2 ili TG3 ukoliko imaju reguliran poseban status (izbjeglice, prognanici, manjine...)

Akademsko i administrativno osoblje se može prijaviti za jednomjesečni boravak. BA. MA, PhD i post doc se mogu prijaviti za mobilnost od 6 do 20 mjeseci, razmjena ili cjelokupni studij.
Iznosi stipendija su kao i do sada od 1000€ za BA i MA, 1500€ za PhD, 1800€ za post doc te 2500€ za staff.
Iz projekta se financira i jedna putna karta (povratne) te zdravstveno osiguranje.
Sva mobilnost mora početi prije 31. prosinca 2011. osim za akademsko i administrativno osoblje koje može započeti mobilnost do listopada 2014.
Ljubazno Vas molim da prije prijave proučite upute na http://www.basileus.ugent.be/index.asp?p=96&a=96 .

Uredništvo, 22.12.2010 19:32    
 
  Natječaj za stipendije Macquarie sveučilišta u Australiji za ljetni semestar akademske godine 2010./2011.
Na sljedećem linku se nalazi raspis natječaja: http://international.unizg.hr/medjunarodna_suradnja?@=5tme#news_10722 za stipendije u Australiji.
Dr.sc. Gordana Pavlović, izv.prof., ECTS koordinator TTF-a, 19.10.2010 17:49    
 
  EURATEX - nove pretprijave (TEPPIES) projekta FP7
EURATEX je 12. listopada 2010. objavio nove pretprijave (TEPPIES - Textile Project Proposal Information Exchange System) projekata Sedmog okvirnog programa (FP7).
Popis pretprijava u prilogu.
Prof.dr. sc. Ana Marija Grancarić, 13.10.2010 20:41 Prilog