unizg Pretraga

ITC&DC

10. Međunarodna konferencija o tekstilu, odjeći i dizajnu (ITC&DC), održati će se na Sveučilištu u Zagrebu Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (PSD), u Dubrovniku, Hrvatska od 4. do 7.10. 2020.

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet od 2002. godine, organizira međunarodnu konferenciju ITC&DC - International Textile Clothing & Design Conference „Magic World of Textile“ koja se održava svake dvije godine u Međunarodnom središtu hrvatskih studija u Dubrovniku. Temelj organizacije ove konferencije je želja da desetljeća iskustva u znanstvenim istraživanjima i sveučilišnom obrazovanju na području tekstilnih i odjevnih tehnologija, modnog dizajna i marketinga, preobrazimo u uspješnu i tradicionalnu konferenciju.

Ponosni smo što ove godine organiziramo jubilarnu 10. ITC&DC konferenciju koja, ne samo da se održala proteklih 20 godina, već je postala i jedan od značajnijih skupova iz znanstvenog polja tekstilna tehnologija te priznati međunarodni forum za prezentiranje i izmjenu znanja, iskustva, rezultata i spoznaja koje su vezane uz nova znanstvena dostignuća u polju tekstilne i odjevne tehnologije, dizajna i marketinga tekstila i odjeće.

ITC&DC je ujedno i platforma za nastavak međunarodne suradnje i uspostavljanja kontakata djelatnika Tekstilno-tehnološkog fakulteta sa svjetskim znanstvenicima i znanstveno-istraživačkim ili stručnim organizacijama, što je u ovom trenutku posebno značajno za uključenje znanstvenika iz Republike Hrvatske u međunarodne projekte i korištenja fondova Europske unije.

Konferencija se bavi sljedećim područjima istraživanja:

  • Tekstilna vlakna i napredni materijali
  • Oplemenjivanje, bojadisanje i njega tekstila
  • Odjevne tehnologije i inženjering
  • Analiza, ispitivanje i kvaliteta tekstila
  • Dizajn i marketing tekstila i odjeće
  • Održivi tekstilni proizvodi i procesi

Poveznica:
itcdc.ttf.unizg.hr

ITC&DC