Tekstilno-tehnološki fakultet
 
Vijesti

  TTF nagrađen za najbolje uređeni izložbeni prostor na 22. Smotri Sveučilišta u Zagrebu

22. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 23. do 25. studenoga 2017. u Studentskom centru u Zagrebu s ciljem upoznavanja učenika završnih razreda srednjih škola, studenta i svih zainteresiranih o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

U okviru 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu predstavio se i Tekstilno-tehnološki fakultet. Na izložbenom prostoru prezentirana je upotreba tekstila i kože, te vlaknima ojačanih kompozita u automobilskoj industriji pod sloganom Moj limeni ljubimac? NE! Moj tekstilni ljubimac??? DA!!!

Na svečanom otvaranju u četvrtak 23. studenog 2017. održana je revija studenata Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta diplomskog studija Kostimografije i preddiplomskog studija Tekstilni i modni dizajn. Studenti su prikazali kostime iz perioda kasnog baroka, rokokoa do klasicizma, anđele Gustava Klimta, te kostime iz projekta Zagreb bijeli grad 1920. Prvog dana smotre izložbeni prostor Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetila je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, te prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

U petak 24. studenog 2017. u nizu predavanja nazvanih Najbolje sa Sveučilišta, Tekstilno-tehnološki fakultet uspješno je predstavila Zorana Kovačević, dipl. ing. s predavanjem: "Kako tekstil mijenja svijet".

Na Svečanom zatvaranju 22. Smotre Sveučilišta u Zagrebu u subotu 25. studenoga 2017. u kino dvorani Studentskoga centra dodjeljena su priznanja najuspješnijim sudionicima. Priznanja su dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

Priznanje u kategoriji najbolje uređeni izložbeni prostor na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta osvojio je Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji se prezentirao temom upotrebe tekstila i kompozita u automobilskoj industriji.

  Prilog:
  Slika_4.jpg
  Slika_3.jpg
  Slika_1.jpg
  Slika_2.jpg

 
PR TTF-a, 29.11.2017 14:38