Faculty of Textile Technology
 
IRO - News

  Festival frankofonih studenata srednje i istočne Europe 2017 - poziv za sudjelovanje i volontiranje

Regionalni ured za srednju i istočnu Europu Sveučilišne agencije za frankofoniju (Agence universitaire de la Francophonie – AUF) i Sveučilište u Zagrebu organiziraju u Zagrebu od 15. do 19. svibnja ove godine Festival frankofonih studenata srednje i istočne Europe.

Kroz druženje na francuskom jeziku, odabrani kandidati će imati priliku sudjelovati u znanstvenim, umjetničkim i kulturnim događanjima. U prijepodnevnim satima predviđene su kreativne radionice (ples, teatar, fotografija, šansona, molekularna biologija, novinarstvo), a poslijepodne razne aktivnosti kao predavanja, okrugli stol, kviz o frankofoniji. Kroz tematske večeri sudionici će imati priliku predstaviti zemlje iz kojih dolaze.

Ovo je već šesto izdanje festivala, a po prvi puta se održava u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjeg festivala je „Kreativna frankofonija“.

Poziv za podnošenje prijava otvoren je za sve frankofone studente upisane na jedno od sveučilišta članova Sveučilišne agencije za frankofoniju iz sljedećih zemalja: Albanija, Armenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Gruzija, Hrvatska, Latvija, Litva, Kazahstan, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska i Ukrajina.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu imaju mogućnost:

  1. sudjelovanja u programu festivala – rok za prijavu je 17. ožujka
  2. volontiranja na festivalu – rok za prijavu je 01. ožujka

Studenti se na natječaj prijavljuju putem online prijave. Detaljnije informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na mrežnim stranicama Sveučilišne agencije za frankofoniju: https://www.auf.org/bureau/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/festival_eco_2017/.

Obavijest o festivalu je objavljena i na stranicama Sveučilišta u Zagrebu, http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/

 
Ured za međunarodnu suradnju TTF-a, 02.03.2017 02:54