unizg Pretraga

Časopis TEDI

TEDI je međunarodni interdisciplinarni časopis koji podržava izdavanje interdisciplinarnih radova vezanih uz tekstilnu tehnologiju i dizajn: povijest i kulturu odjeće, teoriju mode i sociologiju, dizajn i modu tekstila, konzervaciju i restauraciju tekstila, obradu tekstila i tehnologiju, tekstilnu kemiju, boju, nanotehnologiju, forenziku, zaštitu okoliša, ekologija itd.

Časopis TEDI objavljuje se na Internetu bez naknade. Rukopisi su prisutni u punom sadržaju kao PDF datoteke s pravom korisnika da “čitaju, preuzimaju, kopiraju, distribuiraju, ispisuju, pretražuju ili povezuju pune tekstove ovih članaka” pod pretpostavkom da se citira potpuna referenca na TEDI izvor.

Autori se potiču na raspravu o praktičnim implikacijama prijavljenog rada. Također se potiču istraživanja, pregledni i istraživački radovi, studije, eseji i prikazi knjiga, događaja, zbirki, revija itd. Svi rukopisi prolaze kroz postupak recenzije. To koordinira urednički odbor TEDI-ja koji radi s panelom istaknutih, uglednih stručnjaka u mnogim aspektima tekstilne tehnologije i znanosti.

Uredništvo i uprava:
TEDI, 10000 Zagreb, Hrvatska
Prilaz baruna Filipovića 28a
e-mail: tedi@ttf.unizg.hr

Glavna urednica:
Izv. prof. dr. dr. sc. Iva Rezić

Zamjenica urednice:
Izv. prof. dr. sc. Maja Somogyi Škoc

Izdavač:
Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet

Službena web stranica:
 

Časopis TEDI