unizg Pretraga

Riječ dekanice

Poštovane kolegice i kolege, dragi bivši, sadašnji i budući studenti, poštovani partneri i dragi prijatelji,

dobro došli na mrežne stranice Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet međunarodno je priznata obrazovna i znanstvena institucija te vodeća nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova u području tekstilnog inženjerstva i tehnologije te modnog dizajna. Tekstilno-tehnološki fakultet je prepoznatljiv po inovacijama koje su osnova za prijenos znanja u gospodarstvo i temelj njegova razvoja. Znanstvena i umjetnička istraživanja usmjerena su sukladno potrebama društvenog i gospodarskog razvoja, a nastavni proces je usklađen s potrebama tržišta rada i društva u cjelini.

Cilj studija je obrazovanje kompetentnih stručnjaka tekstilnog inženjerstva i tehnologije te modnog dizajna na stručnim, preddiplomskim i diplomskim studijima. U području tehničkih znanosti, polje tekstilna tehnologija izvodi se i sveučilišni poslijediplomski studij Tekstilna znanost i tehnologija. Većina nastavnika djeluje u tehničkom području, polje tekstilne tehnologije čiji se rad nadopunjuje i isprepliće s radom nastavnika u umjetničkom, prirodoslovnom, društvenom i humanističkom području, te ostalim poljima unutar tehničkog područja s ciljem sinergije, jačanja međusobne povezanosti i interdisciplinarnosti ne samo nastavnog, nego i znanstveno-istraživačkog, umjetničkog i stručnog rada.

Rad Fakulteta i njegova prepoznatljivost u regiji i svijetu temelji se na 60-godišnjem iskustvu u izvođenju tekstilnog studija na Sveučilištu u Zagrebu te 30-godišnjem samostalnom djelovanju kao sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Daljnji razvoj Fakulteta i njegova modernizacija strateški se temelji na predanom radu svih njegovih djelatnika na dobrobit naših studenata, partnera, prijatelja, ali i društva u cjelini.

o.d. Dekanica
Izv. prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović

Riječ dekanice

Povezane teme