unizg Pretraga

Galerija TTF-a

TTF galerija je prostor za izlaganje studenata, bivših studenata i ostalih, ponajprije renomiranih autora na području vizualnih umjetnosti.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Dana fakulteta 24. siječnja 2014. otvorio je TTF galeriju površine 20,5 četvornih metara i s pripadajućom ostakljenom nišom na prvom katu fakultetske zgrade. Galerija je namijenjena izlaganju radova sadašnjih i bivših studenata, profesora i suradnika Zavoda za dizajn tekstila i odjeće Tekstilno-tehnološkog fakulteta, ali i srodnih fakulteta, akademija i institucija u zemlji i svijetu.

Također, u galeriji će biti pozvani na izlaganje svi renomirani modni i tekstilni dizajneri, kao i autori iz drugih polja dizajna i vizualnih umjetnosti. Galerijski prostor zamišljen je kao prostor prožimanja modnog, tekstilnog i drugih područja dizajna i suvremene umjetnosti sa znanošću o umjetnosti i dizajnu, povijesti umjetnosti, vizualnih studija i kulturalne antropologije.

Kroz galerijski program i aktivnosti posebno se želi naglasiti povezanost umjetničkog i znanstveno-istraživačkog bavljenja modom. Za svaku izložbu cilj nam je angažirati studente na pisanju teksta predgovora, postavu izložbe te u svojstvu kustosa što će njima biti dragocjeno stručno iskustvo i stručna referenca u budućem radu. Odnosno, uz izlaganje studentskih i radova apsolvenata, način aktiviranja studenata kroz program galerije jest njihov angažman na pisanju eseja, predgovora kataloga te sudjelovanje u postavu izložbe.

 

3. redovita sjednica FV-a, 19.12.2022.

Imenuje se Umjetničko prosudbeno tijelo Galerije Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, u sastavu:

1. Izv. prof. art. Helena Schultheis Edgeler

2. Red. prof. art. Paulina Jazvić

3. Doc. art. Josipa Štefanec

4. Red. prof. art. Andrea Pavetić

5. Doc. art. Lea Popinjač

 

Galerija TTF-a