unizg Pretraga

Upisi u akademsku godinu 2024./2025.

Tekstilno-tehnološki fakultet jedini je fakultet u polju tekstilne tehnologije u Republici Hrvatskoj i jedina je institucija koja sustavno radi na razvoju svog znanstvenog polja. Fakultet je član organizacije Europske zajednice visokoškolskih ustanova na području tekstila (AUTEX).

Na fakultetu se od ak.god. 2005./06. organiziraju dva sveučilišna prijediplomska studija: Tekstilna tehnologija i inženjerstvo sa smjerovima: Odjevno inženjerstvoProjektiranje i menadžment tekstilaTekstilna kemija, materijali i ekologijaIndustrijski dizajn tekstila i odjeće koji se na sveučilišnom diplomskom studiju dijeli na smjerove: Odjevno inženjerstvoProjektiranje i menadžment tekstilaTekstilna kemija, materijali i ekologijaIndustrijski dizajn tekstila i Industrijski dizajn odjeće te Tekstilni i modni dizajn sa smjerovima: Dizajn tekstila i Modni dizajn koji se na diplomskom studiju dijeli na smjerove: Dizajn tekstila;  Modni dizajn;  Kostimografija i Teorija i kultura mode.

Znanja koja nisu predviđena programom unutar odabranog studija moguće je dobiti preko izbornih predmeta na TTF-u ili upisom predmeta na drugom fakultetu. Fakultet također organizira i trogodišnji stručni prijediplomski studij: Tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije s mjestom izvedbe u Varaždinu.

SVEUČILIŠNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Studij Stječe se naziv
Tekstilna tehnologija i inženjerstvo Sveučilišni/a prvostupnik/ prvostupnica inženjer/ inženjerka (baccalaureus/ baccalaurea) tekstilne tehnologije i inženjerstva (uz naznaku smjera)
Tekstilni i modni dizajn Sveučilišni/a prvostupnik/ prvostupnica inženjer/ inženjerka (baccalaureus/ baccalaurea) tekstilnog i modnog dizajna (uz naznaku smjera)

SVEUČILIŠNI DIPLOMSKI STUDIJ

Studij Stječe se naziv
Tekstilna tehnologija i inženjerstvo Magistar/magistra inženjer/ inženjerka tekstilnog inženjerstva i tehnologije (uz naznaku smjera)
Tekstilni i modni dizajn Magistar/magistra inženjer/ inženjerka tekstilnog i modnog dizajna (uz naznaku smjera)

STRUČNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Studij Stječe se naziv
Tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije Stručni/a prvostupnik/ prvostupnica (baccalaureus/ baccalaurea) inženjer/ inženjerka tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije (uz naznaku smjera)

 

 

 

Upisi u akademsku godinu 2024./2025.