unizg Pretraga

Studijska jedinica Varaždin

Studijska jedinica Varaždin, Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, nastavlja uspješan rad Više tekstilne tehničke škole, koja je osnovana 1961. zbog potreba i ubrzanog razvoja tekstilne industrije varaždinsko-međimurske regije te je pod tim nazivom djelovala dvadeset dvije godine.

1981. Viša tekstilna tehnička škola postaje članicom Sveučilišta u Zagrebu a  1983. postaje sastavnicom već postojećeg Instituta za tekstil i odjeću Tehnološkog fakulteta u Zagrebu kao njegova Poslovna jedinica Varaždin.

1991. godine usvaja se naziv Studijsku jedinicu Varaždin Tekstilno-tehnološkog fakulteta i pod tim nazivom djeluje i danas.

Stručni preddiplomski studij Odjevne, tekstilne i obućarske tehnologije osposobljava studente za rad u područjima tekstilne, odjevne i obućarske struke. Stručna naobrazba uključuje stjecanje znanja, vještina i kompetencija za rad na inženjerskim poslovima od kreiranja i računalnog oblikovanja odjevnih predmeta ili obuće, izrade popratne dokumentacije do samostalnog planiranja i vođenja proizvodnog procesa.

Studenti ovog studija imaju na raspolaganju kreativni praktikum kroz koji stječu znanja o tehnologijama pletenja, tkanja, izrade odjeće i obuće. Stručni preddiplomski studij svoj program rada prilagođava potrebama tržišta a suradnja sa gospodarstvom od iznimne je značajnosti za ovaj studiji.

Predstojnik

Josip Petric dipl. ing., viši predavač

Lokacija
soba V-24 Hallerova aleja 6, 42000 Varaždin
Telefon
+385 42 330 676
E-mail
josip.petric@ttf.unizg.hr

Djelatnici

Laboratoriji

Studijska jedinica Varaždin