unizg Pretraga

Zavod za projektiranje i menadžment tekstila

Zavod organizira i izvodi nastavu u području projektiranja i proizvodnje pređa, tkanina, pletiva, tehničkog i netkanog tekstila koju kontinuirano osuvremenjuje sukladno novitetima i trendovima međunarodnog tržišta.

S obzirom na velike promjene na globalnoj svjetskoj razini, uslijed kojih poslodavci pokazuju sve veći interes za zapošljavanjem stručnjaka koji uz tehnološka znanja poznaju i problematiku poslovanja, Zavod omogućuje studentima da pohađajući studijski modul Projektiranje i menadžment tekstila steknu i znanja iz upravljanja i poslovanja koja ih osposobljuju za preuzimanje rukovodećih uloga.

Nastavnici Zavoda su voditelji međunarodnih i domaćih kompetitivnih znanstveno-istraživačkih, tehnologijskih i drugih projekata te dugi niz godina surađuju sa srodnim fakultetima i institutima u zemlji i inozemstvu. Hrvatska sekcija Međunarodnog udruženja tehnologa za pletenje (International Federation of Knitting Technologists) ima svoje sjedište u Zavodu, a članovi Zavoda iznimno su aktivni u radu Hrvatskog ergonomijskog društva i Hrvatskog društva kožara  i obućara.

Predstojnica

izv. prof. dr. sc. Ivana Salopek Čubrić

Lokacija
soba B-011, Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb
Telefon
+385 1 3712 573
E-mail
ivana.salopek@ttf.unizg.hr

Djelatnici

  

Nastava u Zavodu izvodi se u posebno opremljenim radionicama i laboratorijima i to:

Zavod za projektiranje i menadžment tekstila

Povezane teme