unizg Pretraga

Zavod za dizajn tekstila i odjeće

Članovi Zavoda za dizajn tekstila i odjeće pokrivaju različita područja u znanstvenom, kao što su  tehničke znanosti, društvene, humanističke te umjetničko područje.

Ovakva organizacija nadograđuje i omogućava ravnotežu između tehnologijskih, umjetničkih, društvenih i humanističkih sadržaja s temeljnim dizajnerskim obrazovanjem te omogućava iskazivanje individualne kreativnosti, koja je neophodna za ovakvu vrstu obrazovanja. Isto tako zadržava visoku razinu umjetničkog, stručnog i znanstvenog  rada te održava sadržaje studija u vrhu svjetskih kretanja.

Članovi zavoda za dizajn tekstila i odjeće surađuju s ostalim Zavodima pri izradi diplomskih radova te realizaciji znanstvenih projekata, modnih kolekcija i revija te samostalnih izložbi. Upravo ta suradnja je temelj budućnosti modnog i industrijskog dizajna tekstila i odjeće te poveznica između umjetnosti, znanosti i tehnologije.

U zadnjih nekoliko godina završna revija studenata diplomskog studija Modnog dizajna Dipmod prikazuje radove najboljih studenata od kojih su neki nagrađeni i na međunarodnim natječajima. TTF galerija, kojoj su voditeljice članice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće, tokom cijele godine, izlaže radove umjetnika i studenata koji tako dopiru do većeg broja gledatelja. 

Predstojnica

izv. prof. dr. sc. Irena Šabarić

Lokacija
soba B-401, Prilaz baruna Filipovića 28a, 10000 Zagreb
Primanje studenata
utorak: 9.00-10.00
Telefon
+385 1 3712 554
E-mail
irena.sabaric@ttf.unizg.hr

Djelatnici

Zavod za dizajn tekstila i odjeće